Prati nas na društvenim mrežama

Auto moto

“KORISTIO SAM RAZNA IMENA DA NE BIH BIO TATIN SIN” Šumaherov SIN zapanjio planetu

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Foto: VALDRIN XHEMAJ

Retko kada se bilo šta zna o jednoj od najzatvorenijih porodica na svetu, porodici Šumaher. Sada je sin slavnog Mihaela, Mik, govorio o trenutnoj situaciji unutar zidova legende Formule 1.


O stanju Mihaela Šumahera koji je doživeo tešku povredu glave na skijanju 2013. se ne zna mnogo, njegov naslednik Mik je napisao otvoreno pismo svom ocu, više kao svedočenje jednog vremena.

– On je na prvom mestu uvek bio moj otac. Lekcije i savete koje sam dobio od njega ne uzimam zdravo za gotovo. Jedna od njih je da nikada ne budem euforičan ili previše depresivan – napisao je Mik, koji je zajedno sa sestrom Đinom Marijom i majkom Korinom oduvek bio centar sveta za Mihaela Šumahera.

Ma koliko forsiran, Mik je znao da nikada neće moći da na stazi Formule 1 učini što i njegov otac.

– Veoma rano sam shvatio da hoću da budem vozač Formule 1, da budem šampion. Uskočio sam u karting kada sam imao tri godine, sa osam sam se takmičio na nacionalnom niovu. Sa nekih 11, 12 godina znao sam da trkama hoću da se bavim profesionalno. Koristio sam razna različita imena, trkao se inkognito kako bih dokazao da nisam “tatin sin”. Ja sve razumem, moj otac je petostruki uzastopni šampion u Formuli 1 u godinama nakon mog rođenja. To je prilično neverovatno, zar ne? Ali ja tatu nikada nisam gledao kao najvećeg vozača na svetu, dovršio je Mik.

Izvor: Blic sport

Advertisement
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Auto moto

Mihael Šumaher napisao testament 2010. godine, podelio pravo bogatstvo

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Objavio

Ono što je rekao kao strašno predskazanje

Mihael Šumaher (Michael Schumacher), sedmostruki šampion Formule 1, doživeo je 29. decembra 2013. godine tešku nesreću kada je povredio glavu kada je pao tokom skijanja u Francuskoj.

On nije pokretan i dok javnost ne zna tačno stanje slavnog vozača, pošto porodica krije informacije, malo je poznato da je Mihael testament napisao tri godine pre nesreće, a objašnjenje zašto je to uradio je, pokazalo se, strašno predskazanje.

Šumaher je napisao testament još 2010. godine i po njemu imovinu vrednu više od 1,2 milijarde dolara ostavlja supruzi i deci. Šumaher se 2010. godine odlučio na ovaj korak, kako je objasnio, “ne zbog straha od trka u F1 već zbog opasnosti u svakodnevnom životu”.

– Učinio sam to, jer sam porodičan čovek. Nisamo to učinio zbog Formule 1, već zato što svašta može da mi se dogodi u svakodnevnom životu, naveo je tada Šumaher.

Nastavi sa čitanjem

U trendu