Prati nas na društvenim mrežama

Domaći fudbal

ASANO PRIČAO NA ČEMU U PARTIZANU MORAJU DA PORADE, PA PROGOVORIO O SRBIJI: Još nisam video ništa, ali volim Srbe!

Sportski Portal

Objavljeno

-

Foto: FK Partizan

Japanac je postigao pobedonosni gol za crno-bele u Kupu Srbije


Fudbaler Partizana Takuma Asano rekao je danas da uoči utakmice protiv Metalca u Kupu Srbije nije bio uplašen, jer nije razmišljao o tome da bi poraz njegovu ekipu izbacio iz takmičenja. Partizan je u sredu u Gornjem Milanovcu pobedio Metalac sa 1:0 golom Asana i plasirao se u četvrtfinale Kupa Srbije.

– Svima je bio poznat značaj ove utakmice, jer onaj ko ne pobedi ispada. Ja nisam bio uplašen niti sam ulazio u utakmicu sa tom mišlju. Znali smo da moramo biti koncentrisani i da ne sme da nam se desi da nam pažnja popusti, jer nas je tako protivnik kaznio u ligi. Svaku utakmicu dobro počnemo, ali ono što nam fali je da brzo postignemo gol. Na tome moramo da radimo – rekao je Asano za klupski sajt.

Kada je postigao gol on se poklonio i zahvalio, ali je i pokazao prstima brojeve tri i dva. Upitan o čemu se radi, japanski fudbaler rekao je da je to učinio zbog rođendana svog prijatelja i da ti brojevi predstavljaju broj njegovih godina.

– Žao mi je što sam imao još šansi, a nisam ih iskoristio – dodao je on.

Upitan o životu u Beogradu i Srbiji, Asano je rekao da nije imao prilike da vidi mnogo pošto je koncentrisan na treninge.

– Od Srbije i Beograda kao grada nisam skoro video ništa, jer je moj život ovde usmeren na Partizan i treninge, ali volim srpski narod – naveo je on.

Asano je rekao i da je bio tužan kada je čuo za smrt legendarnog argentinskog fudbalera Dijega Maradone.

– On je neko ko je ispisao fudbalsku istoriju i dao svim fudbalerima putokaz kroz život i karijeru. Kada se jedna stranica istorije završi, otvara se i počinje nova. Na nama je da ispišemo novu istoriju – rekao je Asano