Prati nas na društvenim mrežama

Domaći fudbal

Bačka bolja od Kabela

Sportski Portal

Objavljeno

-

U poslednjoj utakmici prvog kola Prve lige Srbije Bačka je kao domaćin savladala ekipu Kabela sa 2-1 (2-0) i tako uspešno startovala u Prvoj ligi Srbije.Puleni šefa struke Trive Ilića pred oko 1500 ljubitelja fudbala i simpatizera Bačke iz Bačke Palanke i okolnih mesta položili su na pleća odličnu ekipu Kabela inače novajlije u Prvoligaškom društvu.

Kada je Marko Simić u 6. minutu susreta savladao golmana gostiju Vukliša, činilo se da će “Plavi” iz grada sa leve obale Dunava lako do bodova, međutim nije bilo tako.

Kabel je igrao otvoreno imao duže loptu u svom posedu stvorio nekoliko izglednih šansi za pogodak. A onda…. Elvir Asani na 25 metara od gola Kabela uzeo jednu loptu i sam krenuo ka golu Vukliša, prevario kompletnu zadnju liniju gostiju i u stilu vrsnih majstora poslao loptu iza leđa Vukliša za vođstvo od 2-0 i erupciju oduševljenja na”Vavi”.

Tim rezultatom otišlo se na odmor.

U drubih 45 minuta Bačka se svesno povukla i vrebala svoju priliku iz kontri i polukontri. U 63. minutu susreta rezervista domaćih Kastratović je posle jedne izuzetno dobre i brze akcije mogao da reši sve dileme oko pobednika, on je sa svega 4-5 metara promašio čist zicer.

Kako to u fudbalu obično biva, nedaš gol iz izgledne pozicije, kazna sledi. Kabel koji je dominirao terenom u drugom poluvremenu, uspeo je preko Bihorca u 73. minutu da smanji vođstvo domaćih na 2-1 i utakmicu učini neizvesnom.

Uz neverovatnu borbenost i zalaganje igrača, domaćin je uspeo da sačuva rezultat i osvoji prva tri boda u Prvoj ligi Srbije ove sezone zbog čega su posle utakmice nagrađeni velikim aplauzom od strane 1500 gledalaca koliko je bilo prisutno na stadionu Slavko Maletin “Vava”.