Prati nas na društvenim mrežama

Domaći fudbal

Čačani uložili milione u infrastrukturu

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Foto: SC Mladost

Lokalna samouprava izdvojila je desetine miliona u rekonstrukciju i „šminku“ četiri pomoćna terena SC „Mladost“

Talenti su tu, spremno čekaju, ali problem i nije bio u njima. Kako podeliti čačanski fudbalski kolač da svako od njih poveruje da je dobio podjednako parče?

Od takve deobe ništa lakše, ako se prethodno nauči i savlada lekcija o istini koja ne može da se sakrije i delimičnim pogledom na terene SC „Mladost“, modernog kompleksa na kome bi mogli da pozavide i fudbalski velikani.

Mnogi se, možda, i neće složiti sa stvarnošću i činjenicama, ali čačanski fudbal je zakoračio u eru srećnih vremena.

Možda je to šokantna i naizgled nemoguća tvrdnja, ali igrači, treneri, sportski radnici i navijači, u nikada bogatijem infrastrukturnom dekoru, u prilici su da ponovo uče kako da se raduju velikim uspesima, promene klimu i atmosferu, organizacionu strukturu, kvalitet podignu na najviši nivo.

Lokalna samouprava izdvojila je desetine miliona u rekonstrukciju i „šminku“ četiri pomoćna terena SC „Mladost“. Očevici tvrde da nikada nisu izgledali tako „moćno“.

Dovoljno da u Borcu 1926, dva Poleta, iz LJubića i Trbušana, Slobodi… u potpunosti zanemare razmišljanja o polovičnim i privremenim rešenjima, još manje prioritetima viđenim isključivo u ogledalu trenutnih rezultata.

Dani prolaze, a Čačani, uz malo dobre volje, moraju da se oslobode shvatanja o kapljici vode kojom može da se ugasi požar, da zanemare sitne interese i oslobode se krilatice po kojoj će „svako vući na svoju stranu“.

U zapećak se moraju potisnuti fatalne greške, opredeljenje koje ne počiva na kontinuiranom radu, stvaranju uslova u kojima bi se najlakše i najbezbolnije evocirala još sveža superligaška, prvoligaška i srpskoligaška sećanja, sa zapaženom liderskom ulogom koja je na fudbalskoj mapi FSRZS pripadala čačanskim klubovima.

Sve je ličilo na jaku fudbalsku mašineriju, uvek spremnu na trenutne gubitke, ali vremenom i veće dobitne kombinacije vredne uspeha i na evropskoj sceni.

Neka nova shvatanja koja bi eliminisala dekadentna razmišljanja bliska principu „uradi sam“ mogla bi da predstavljaju i toliko željeno „doviđenja“ improvizaciji u radu.

Sve glasniji komentari o generalnom sponzoru čačanskog fudbalskog lidera Borca 1926, novoj finansijskoj konstrukciji, „kopiji“ već uspešno realizovanoj na srpskoj sceni mnogo su bliži realnosti nego praznim pričama.

Čačani na sreću imaju važnu podlogu, a odluka od interesa za fudbal u gradu na obalama Zapadne Morave mogla bi da se brzo sa zelenog stola, bez promene kolorita prenese na travnate tepihe nikada lepših objekata SC „Mladost“.

Izvor: Žurnal