Prati nas na društvenim mrežama

Fudbal

CRNE SLUTNJE SE OBISTINILE! Na respiratoru je čuveni golman, rekorder reprezentacije, lekari mu se BORE ZA ŽIVOT!

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Svet sporta uzdrmala je borba za život slavnog golmana, koji je zaražen novim, SARS-CoV-2 tipom korona virusa.

Ruštu Rečber, legendarni čuvar mreže reprezentacije Turske, prebačen je pre četiri dana u bolnicu nakon što je potvrđeno da je zaražen pomenutim virusom, ali se stanje ne samo da nije popravilo, već se naglo pogoršalo.

O tome je javnost obavestila njegova supruga Isil.

“Užasnuti smo koliko se brzo pogoršava njegova zdravstvena situacija. Sada je na respiratoru, lekari mu se bore za život”, rekla je supruga 46-godišnjeg Rečbera.

Turski mediji, inače, pišu da ga je upravo ona inficirala, i to nakon što se nedavno vratila iz Sjedinjenih Američkih Država.

I, ne samo to – na udaru je kritika javnosti jer se oglušila na propis o dvonedeljnoj samoizolaciji, što su mediji saznali kada im je javljeno da je nonšalantno izlazila napolje, a bila i u svom kozmetičkom salonu.

Podsetimo, Ruštu Rečber je rekorder po broju nastupa za tursku reprezentaciju sa 120 utakmica, a branio je za nekoliko turskih klubova.

Najveći trag ostavio je u Fenerbahčeu čiji je član u dva mandata bio ukupno 11 godina. od 2003, do 2006. godine branio je za Barselonu, a karijeru je završio u kao gomana Bešiktaša 2012. godine.

U Turskoj je do utorka zabeleženo 10.827 inficiranih novim korona virusom, lekari su saopštili da su se 162 osobe u potpunosti oporavile, a 168 pacijenata je, nažalost, izgubilo bitku sa Covid-19, teškim oboljenjem pluća koje SARS-CoV-2 izaziva.