Prati nas na društvenim mrežama

Domaći fudbal

”Crno na belo” – Partizan poslao ponudu, šta ovo znači za Pavlovića?

Radoslav Rackov

Objavljeno

-

Crno-beli su ovog leta već doveli dvojicu štopera, ali i ostali bez dvojice iz prošle sezone. Izgleda da to nije sve.

Podsetimo, još početkom letnjeg prelaznog roka, Partizan je angažovao Igora Vujačića i Dominika Dingu na štoperskim pozicijama, a ova dvojica igrača su zauzela mesta koja su prošle sezone pripadala Marku Valijenteu i Svetozaru Markoviću.

Valijente je postao novi štoper Sportinga iz Hihona, a Marković se preselio u Olimpijakos, u transferu vrednom milion i po evra.

Ipak, još uvek ima neizvesnosti oko raspoloživih snaga na poziciji štopera u ekipi Sava Miloševića.

I dalje se spekuliše o odlasku Strahinje Pavlovića, za koga se u poslednjih par nedelja zainteresovao škotski Seltik, čiji trener Nil Lenon je sa njim već razgovarao posle meča u Rilu protiv Konas Kija.

Ali, ako Pavlović ode, Partizan će morati da angažuje i trećeg štopera ovog leta, a Miloševićev izbor je 23-godišnji Nikola Maraš iz portugalskog Šaveša.

Ta informacija je poznata već izvesno vreme, a novitet je da je, kako prenosi ”Telegraf”, Partizan danas poslao zvaničnu, pismenu ponudu za bivšeg defanzivca Rada.

Ta ponuda sadrži i određenu sumu na ime obeštećenja, ali i procente od sledeće prodaje, pa se sada čeka odgovor iz Portugala.

Bitan podatak je da su Portugalci uložili 400.000 evra u Marašev transfer iz Rada i da će sada pokušati da izvuku makar približno veliku sumu.

S obzirom da je Partizan sada u povoljnijoj situaciji posle prodaje Rikarda Gomeša za tri miliona evra, ne bi trebalo da iznenadi ako se Marašev transfer uskoro realizuje, ali to bi onda trebalo da znači i da će se ubrzati potezi kada je u pitanju prodaja Strahinje Pavlovića, pod uslovom da Škoti konkretizuju svoje interesovanje.