Prati nas na društvenim mrežama

Domaći fudbal

ČVOR Trepča iz Kosovske Mitrovice želi u Srpsku ligu, FS tzv. Kosova reagovao u UEFA

Objavljeno

-

Fudbalski klub Trepča iz severnog dela Kosovske Mitrovice želi da u narednoj sezoni igra u Srpskoj ligi Zapad, ali iz tzv. kosovskog fudbalskog saveza poručuju da im to neće dozvoliti, prenosi RTS. Srpska Trepča (postoji istoimeni klub u albanskom južnom delu) igraće posle 17 godina u Srpskoj ligi, a vest da se klub plasirao u viši rang takmičenja oduševila je tamošnje stanovništvo.

– Ono u šta je malo ko verovao ipak se obistinilo. Nova uprava od samog preuzimanja kluba imala je samo jedan cilj – ulazak u viši rang takmičenja i vraćanje kluba na stare staze uspeha i slave – saopštila je Trepča i najavila napad na Prvu ligu.

Međutim, ubrzo je iz FS tzv. Kosova stigla najava da to neće dozvoliti, potvrdio je za RTK2 predsednik FS tzv. Kosova Agim Ademi.

– Mi smo kao federacija otvoreni za sve srpske klubove sa teritorije Kosova. Ako to bude neka Trepča sa teritorije Srbije onda će ona moći da igra Srpsku ligu. Ovde ona to neće moći, siguran sam u to i mi to nećemo dozvoliti. Ja sam izdao sve naredbe, obavestio policiju, reagovao sam i kod UEFA i siguran sam da i ona to neće dozvoliti. Nekoliko puta sam pričao i sa predstavnicima srpske fudbalske federacije u okviru UEFA i verovatno će da se nađe neko rešenje – rekao je Ademi.

Advertisement

———-
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Domaći fudbal

VELIKO POJAČANJE ZA FSS! Zvezdina legenda na novom zadatku! (FOTO)

Objavljeno

-

Foto: Filip Plavčić

ČuveniW napadač Crvene zvezde ostao je aktivan i posle bogate karijere

Legendarni Stanislav Karasi (75) imenovan je u člana Stručnog odbora Fudbalskog saveza Srbije.

Odluku je na poslednjoj sednici potvrdio Izvršni odbor srpske kuće fudbala.

Stanislav Karasi/Foto: Dragan Kadić

Čuveni napadač Crvene zvezde ostao je aktivan i posle bogate karijere, u kopačkama i na terenu. Prisutan redovno na skoro svim događajima, spreman da pojave i događaje definiše bez celofaniranja, Karasi je zaslužio pozivnicu za angažovanje u odbor, poslednjih godina revidiranog obima angažovanja i odgovornosti.

Na čelu Stručnog odbora FSS nalazi se Nenad Bjeković. Članovi su Zoran Filipović, Mihailo Ivanović i Zoran Stojadinović.

Nastavi sa čitanjem

U trendu