Prati nas na društvenim mrežama

Domaći fudbal

Da li Mrkeli treba da verujemo? Sportski direktor Zvezde sam sebe demantuje

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Ukoliko Crvena zvezda eliminiše Helsinki, u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igraće, najverovatnije, s Kopenhagenom. Danci predstavljaju snažnog rivala.

– Oni imaju bogato iskustvo igranja u Evropi, kao i duplo veći budžet od nas – reče sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela.

Da li je baš tako? Najpre, Crvena zvezda je prošle sezone igrala u Ligi šampiona, a Kopenhagen nije. Drugo, i da jeste tako, da li za dovođenje igrača danski klub izdvaja kao Zvezda? Recimo, njihov napadač N`Doje stigao je prošle godine iz Trabzona kao slobodan igrač. Crveno-beli su na Boaćiju zaradili, ali su njegov povratak iz Kine platili preko 2.500.000 evra, za Tomanea 750.000, Marina 700.000, Ivanića 1.300.000, Kafua 700.000… O njihovim platama da i ne pišemo. I zašto je, uopšte, bitno ko ima koliki budžet. Crveno-beli su prošle godine pobedili Liverpul, a da je bitan budžet ne bi trebalo ni da izađu preko puta “redsa”, kolika je već razlika u k(l)asi.

Dalje:

– Mi ne tražimo štopera. Nije nam potreban. Na toj poziciji imamo četiri fudbalera, računajući i Filipa Stojkovića, koji po potrebi može da odgovori na zadatke na toj poziciji – rekao je Mrkela za “Alo.rs

Istina, odmah je nastavio:

– Mi nećemo dovoditi centralnog defanzivca, osim u slučaju da se ukaže prilika za angažovanje nekog baš dobrog štopera, kao što je, recimo, upravo Degenek.

Došao je Degenek, ali je problematično što su njegove poslednje dve izjave u potpunoj suprotnosti. Nije valjda poenta zbunjivanje sportske i zvezdaške javnosti. Ako jeste, ovo je odličan put.