Prati nas na društvenim mrežama

Domaći fudbal

DEJAN STANKOVIĆ: “Moja obaveza je da držimo koncentraciju do poslednjeg dana treninga, poslednje utakmice”

Objavljeno

-

Foto: FK Crvena zvezda

Zvezda će sutra od 18.05 igrati protiv Rada na Banjici, u 35. kolu Super lige Srbije


Trener Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je danas da ne želi da se njegovi fudbaleri opuštaju jer sezona još nije završena, uprkos obezbedjenoj tituli, i naveo je da se nada pobedi nad Radom u predstojećoj utakmici.

– Kada se dodje do jednog cilja sigurno da možemo da očekujemo pad koncentracije, na tome ćemo raditi i to nam je prvi zadatak, jer sezona traje još mesec dana. Igrači moraju na pravi način da pristupe obavezama, zbog njih samih, da ne bi došli u rizik od mogućih povreda, jer pad koncentracije obično vodi takvim situacijama. Moja obaveza je da držimo koncentraciju do poslednjeg dana treninga, poslednje utakmice i da budemo pravi. Ne želim opuštanje, nije to u našem mentalitetu, na tome smo radili već više od godinu dana, da na svakoj utakmici budemo oni pravi i pristupimo kao da se radi o finalu, tako će biti i sada – rekao je Stanković u najavi utakmice.

Zvezda će sutra od 18.05 igrati protiv Rada na Banjici, u 35. kolu Super lige Srbije.

Stanković je upitan za seriju dobrih rezultata Rada u poslednje vreme i da li ga to plaši.

– Gledam samo moju ekipu, spremam utakmicu za utakmicu i znam koliko sebe dajemo, koliko utakmica smo odigrali ove godine, koliko toga smo ‘prebacili’ preko naših ledja tako da mi gledamo samo sebe i ne bih želeo da komentarišem ništa drugo što je van Crvene zvezde – odgovorio je Stanković.

On se osvrnuo na duel sa Radom u Kupu Srbije i naveo da je najbitnije da je njegova ekipa pobedila i da bi voleo da se ponovi taj rezultat.

Stanković protiv Rada neće moći da računa na Aleksandra Kataija, dok je Ričard Odada dobio dozvolu da zbog privatnih razloga otputuje u Keniju.

Novinari su ga pitali za pojačanja.

– Ne razmišljam o pričama koje se tiču mogućih pojačanja. Imam čime da se bavim, na to sam fokusiran 100 odsto. Znam kako je kada dodje prelazni rok, svašta se piše, a od pisanja do realizacije je svetlosna godina – naveo je trener Zvezde.

Stanković je rekao da je dobio mnogo čestitki od ljudi iz sveta fudbala za titulu koju je Zvezda osvojila.

Takođe, rekao je i da mu se dopada ideja o ligi sa 12 klubova.

Izvor: Espreso