Prati nas na društvenim mrežama

Fudbal

Dobro čuvana patriotska tajna Zvezdinih heroja iz Tokija!

Sportski Portal

Objavljeno

-

Foto: Damir Dervišagić

Fenomenalan potez zlatne generacije kluba iz Ljutice Bogdana


Pre tačno 29 godina Crvena zvezda je postala šampion sveta pobedom nad Kolo Kolom u finalu Interkontinentalnog Kupa u Tokiju.

Bila su to teška vremena za našu zemlju, a tadašnji fudbaler crveno-belih uradili su nešto što je zaista za svaku pohvalu.

Naime, pitanje premija je bila tema razgovora u Zvezdinom taboru.

Rukovodstvo je imalo predlog da nagrada za osvojenu svetsku krunu bude 500.000 dinara, a jedna grupa igrača zahtevala je bar dvostruko više. Za učešće u „Tojota kupu“ tražili su po 5.000 dolara, a za pobedu – još 10.000 dolara! Ali, ako im ne bude udovoljeno, spremni su da se odreknu bilo kakve nadoknade…

Na sastanku sa klupskim rukovodstvom, u hotelu „Tokio prins“, fudbaleri su sve iznenadili i doneli (ne)očekivanu odluku.

– Odričemo se nagrada za učešće u „Tojota kupu“ i eventualnu pobedu nad Kolo-Kolom. Slava nam je vrednija od novca, to je jednoglasna odluka svih igrača da sa ovakvim stavom izađemo pred rukovodstvo kluba – preneo je kapiten Dejan Savićević šta je razgovarano iza zatvorenih vrata.

Takav potez Zvezdinih „zvezda“ iznenadio je brojne članove Izvršnog odbora, prisutne u Tokiju.

Generalni direktor Vladimir Cvetković, koji je zapravo jedini vodio brigu kako će Crvena zvezda preživeti u situaciji kad ne može ništa da naplati od evropske titule, rekao je:

– Alal im vera što su se odrekli premija! Time su svima stavili do znanja da igraju prvo za Jugoslaviju, pa sebe i Crvenu zvezdu.


Tokio za sva vremena: Na ovaj dan NIKO NA PLANETI nije bio bolji od Zvezde


Izvor: Espreso