Prati nas na društvenim mrežama

Fudbal

„DOK SMO ŽIVI NEĆEMO TO DOZVOLITI” Besni navijači iz Prištine PRETE ZBOG PARTIZANA: Ne iskušavajte naše strpljenje

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Navijači Fljamurtarija hitro su reagovali na informaciju da će njihov klub pozvati Partizan na međunardoni turnir u čast preminulog Fadilja Vokrija.

Navijačima koji su objedinjeni u grupu “Plisat”, nije se dopala ideja da srpski klub svojim učešćem upotpuni memorijalni turnir koji bi trebalo da se igra na stadionu koji nosi Vokrijevo ime.

REAGIM:Drejtori sportiv i KF Flamurtarit, sot ka ftuar klubin serb FK Partizan që në kuadër të turneut për nder të…

Posted by Plisat Prishtinë on Понедељак, 02. март 2020.

Pristalice prištinskog kluba objavile su saopštenje na Fejsbuk stranici.

– Sportski direktor FK Fljamurtari pozvao je srpski klub FK Partizan da učestvuje na turniru u čast Fadilja Vokrija, koji će se održati na stadionu u Prištini. Dotični je zaboravio rat iz ’99. godine, zaboravio je dečake i devojke žrtvovane za ovu zemlju, na veterane, invalide, nestale i sve ono što je nama učinila Srbija prije 20 godina. Umesto da s nostalgijom ispunite Jugoslaviju, apelujemo na organizatore da pozovu albanske klubove iz Tirane, Skadra, Korče, Tetova, Skoplja, Dibre, Malezije itd. Osim što ćete u Prištini okupiti različite delove Albanije, promovisaćete i albanske klubove i povećati broj gledalaca na stadionu, što je nedostajalo poslednjih godina. Dok smo živi, nećemo dozvoliti da se takvi turniri održavaju u Prištini. Nikada nećemo zaboraviti one koji su se žrtvovali za našu slobodu. Čak se ni ovaj narod nije promenio, setite se kada je reprezentacija poslednji put bila u Beogradu. Ne lečite komplekse inferiornosti prevazilazeći nacionalni kompleks.

Poruka besnih navijača završila se pretnjom.

– Niste više emancipovani ako se ponizite pred Srbijom posebno pred klubovima koji promovišu rasizam protiv Alabanaca kao što je to slučaj sa Partizanom. Molimo vas, ne iskušavajte naše strpljenje – stoji u saopštenju.

Podsetimo, sportski direktor Fljamurtarija iz Prištine Arbnor Morina najavio je u emisiji “Slobodno srpski” da bi na turniru učestvovali neki od klubova u kojima je Vokri igrao, među kojima su i beogradski crno-beli.

Vokri je bio jedan od najboljih fudbalera sa prostora Kosova i Metohije, te prvi predsednik Fudbalskog saveza takozvanog Kosova. Njegovoj sahrani su prisustvovali poznanici iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Makedonije, fudbaleri stare generacije, od Zorana Batrića, Lalića, Ahmatović, do drugih…