Prati nas na društvenim mrežama

Domaći fudbal

ZA JEDNE SAM MAĐIJA, ZA DRUGE LOPOV: Moja reč je zadnja, ja donosim odluke – rastao sam na ulici, znam kako treba!

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Foto: Printskrin

Nekadašnji predseddnik FSS je ponovio da je regionalna liga jedno od rešenja koje može da pomogne klubovima iz ovog dela Evrope da se primaknu top nivou


Generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić gostovao je u emisiji na televiziji K1, gde je odgovarao na zanimljiva pitanja.

– Rukovođenje Zvezdom ima svoje specifičnosti, jer se kroz Zvezdu prelamaju mnogi interesi. Tu teško možete da dovedete čoveka sa najboljeg univerziteta i da on funkcioniše u ovom nesređenom sistemu. Da dovedete nekog čelnika Bajerna, on bi pobegao posle tri dana. Imate rashode, prihode sigurne nemate. Moraš da se navikneš da kasni plata po 3-4 meseca…Ako ne poznajete fudbal, ne možete da vodite fudbalski klub. Pogotovo što u fudbalu odlučuju detalji. Ako pogrešite u izboru trenera ili pojačanja, a za to vam treba Božiji dar kako će se ko uklopiti, a to se ne uči iz knjiga, nemate šta da tražite. Morate da poznajete osnove biznisa i ekonomije. Morate da budete svesni značaja Zvezde za narod u Srbiji – poručio je Zvezdan Terzić.

Nekadašnji predseddnik FSS je ponovio da je regionalna liga jedno od rešenja koje može da pomogne klubovima iz ovog dela Evrope da se primaknu top nivou.

– Jedino dugoročno rešenje su regionalne lige, da bismo bili konkurentni, i da bismo mogli da dovedemo ne zvezde poput Ibrahimovića i Bekama, ali svakako neke kvalitetne igrače. Govorim o ligi sa Slovacima, Česima, Mađarima, Rumunima. Svi imamo iste probleme, a to je malo novca za televizijska prava.

Uporedio je fudbal sa ostalim sportovima, posebno košarkom.

– Košarku volim, volim i da igram basket i veliki sam navijač Zvezde, ali ne može se porediti. Fudbal je ozbiljan biznis, igra se u sviom zemljama sveta. Košarka se igra u otprilike četiri zemlje Evrope. I u Zvezdi i Partizanu ogroman broj igrača su stranci. Zvezda u fudbalu sa 25-30 miliona budžeta ne može da parira evropskim klubovima koji imaju skoro 50 puta više. U košarci nemate toliko veliku razliku. Sa tim parama iz košarke, u fudbalu ne možete da priđete ni Ligi Evrope.

Voditelj je izjavio da za Terzića kažu da je lukav i da jedno priča, a drugo radi.

– Ja sam mnogo proveo na uilici sa ljudima svakakvog kova, nije svaka priča za svakoga ista – jedna je za popa, druga za lopova. Moraš nekada i da pričaš na drugačiji način da bi opstao u surovom sistemu u kom egzistiramo, ali savetujem sve da poštuju datu reč – istakao je Terzić

Foto: Sportski portal

Posebno je ponosan na svoje obrazovanje.

– Završio sam državni Ekonomski fakultet dok sam bio igrač i posle Velibora Vasovića sam bio prvi fudbaler koji sam završio fakultet. Generalno, škola mi je išla ok i baš sam ponosan na tu diplomu Ekonomskog fakulteta’.

Mnogi smatraju da Zvezdan Terzić na apsolutistički način vodi Crevenu zvezdu

– Ja mislim da imam Božiji dar da saslušam sve saradnike, ali i da presečem i kažem biće ovako. Ja sam ”decision maker”, spreman sam da snosim posledice donete odluke. Pokušavam da se okružim pametnijim ljudima, ne volim klimoglavce, više volim da učim od drugih. Moj najveći kvalitet je dobra procena igrača. Najviše bih voleo da radim ono što najbolje znam. Imam odličnog sportskog direktora, ali sve što sam u životu napravio, napravio sam kroz dobru procenu igrača.OFK Beograd sam ni iz čega doveo na evropsku scenu, posle mog odlaska sve se srušilo.

Foto: Beta

On je ponovio da Crvena zvezda ne sme da živi u prošlosti.

– Moramo da pratimo koje su tendencije i da se njima prilagođavamo. Možemo da pričamo o Bariju i drugim uspesima, ali tada novac nije toliko činio svoje. Primera radi, igraju Mančester siti i Mančester junajted, na terenu 22 stranca, a Englezi izmislili fudbal.Zamislite sada kako bi izgledala liga samo Srbije da se svi igrači mlađi od 28 godina vrate u Srbiju, to bi prštalo od kvaliteta. Ali, najveći izvori prihoda su nam transferi i prodaje talentovanih igrača.

Voditelj emisije je pročitao Terziću rezultate ankete gde ga jedni opisuju kao mađioničara, a drugi mafijaša.

– Generalno, mi smo polarizovano društvo uvek bili i bićemo. Tako da i ovde rezultate te ankete treba gledati kroz prizmu da li su zvezdaši ili partizanovci. Ja sam svestan da ljudi kad me komentarišu, ne znam zbog čega, nisu ravnodušni. Jedni me baš vole, drugi me baš ne vole. Ja sam toga svestan. Zavisi iz kog ugla sagledavaju, da Ii iz ugla Zvezde, iz ugla Partizana, ugla muškarca ili manjeg muškarca, žene… Svestan sam da je ili Terza mađija ili Terza mafija.

Govorio je o Putinu, potencijalnoj privatizaciji, ali i odnosima sa Partizanom.

– Veliki je rivalitet između Zvezde i Partizana, ali često neke stvari iskoče iz kontrole. Oni misle da je Zvezda uzročnik toga, a mi smo ubeđeni da su oni uzročnik. Što bi se mi bavili njima, uzeli smo tri titule zaredom 100 bodova ispred njih, što bi se mi bavili njima. Oni se bore u rangu sa Radničkim, Vojvodinom i ostalima.


ĐURIČIĆU STIGLA PONUDA OD EVROPSKOG VELIKANA: Srpski vezista se nije dugo premišljao – ovo je njegov odgovor!


Izvor: Espreso