Prati nas na društvenim mrežama

Fudbal

E, SADA JE GOTOVO: Takuma Asano Partizanov do 2022!

Radoslav Rackov

Objavljeno

-

Partizan doveo igrača Arsenala, saznaje SPORTSKIPORTAL. Ugovor na tri godine, a obeštećenje milion evra, u ratama na tri godine.

Licitacija oko pojačanja Partizana potrajala je ovog leta.

Konačno, srpski osvajač Kupa uspeo je da završi drugi zvučni transfer.

Posle Umara Sadika, fudbaler “parnog valjka” postao je Takuma Asano.

On je prvi Japanac koji će igrati u Partizanu!

Pregovori sa Arsenalom oko transfera su prilično potrajali, a završeni su u sredu popodne, kada je Asano potpisao trogodišnji ugovor.

Asano je 2016. godine prešao u Arsenal za četiri miliona evra, ali ga je londonski klub prethodne tri godine slao na pozajmice. Prvo je dve godine proveo u Štutgartu, a prošle je nastupao za Hanover.

Ovog puta nije u pitanju pozajmica, već će Partizan biti 100 odsto vlasnik njegovog ugovora. Dva kluba su dogovorila obeštećenje od milion evra, koje će crno-beli platiti u ratama na tri godine.

Asano je od 2015. reprezentativac Japana i za nacionalni tim odigrao je 18 utakmica i postigao tri gola. Pored tri sezone za Hirošimu, najbolja evropska mu je prva u Štutgartu, kada je odigrao 27 utakmica i postigao jedan gol.

Asana karakterišu brzina i energičnost. Voli da se ubacuje iz drugog plana, pa ga mnogi vide kao idealno rešenje na desnom krilu, a ne kao klasičnog napadača.