Prati nas na društvenim mrežama

Evropski kupovi

Englezi opleli po Srbiji: “Tamo su dokazani rasisti, utakmica sa Partizanom je VISKOG RIZIKA!” (FOTO)

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Uoči meča u okviru trećeg kola Lige Evrope između Mančester junajteda i Partizana u Humskoj, tamošnji mediji su tradicionalno pisali o gostovanju engleskih klubova u Srbiji!

Tabloid “San” je objavio izjavu Save Miloševića koji je smirio strasti, uprkos engleskim novinama koji su želeli da prikažu Srbe kao “loše momke”!

“Reći ću našim navijačima: veliki klub, džinovski klub, dolazi u posetu – i trebalo bi da nam bude čast što igramo protiv Mančester junajteda, prvi put od 1966. godine. Moramo da budemo ponosni što možemo da ugostimo igrače, trenere, lidere i navijače tako sjajnog kluba” – rekao je navodno Savo Milošević, a prenosi “San”.

U nastavku teksta, ovaj tabloid podseća na dugu listu sankcija za rasizam i diskriminaciju koju imaju crno-beli, a podsetili su se i na slučaj iz 2014. godine kada je Partizan ugostio Totenhem, a kako prenose dalje u tekstu, na tribinama su bili istaknuti antisemitski transparenti i simboli kao na nedavnoj utakmici Partizana i Malatijespor, na kojoj je “deblji kraj” izvukao bivši igrač Crvene zvezde – Mičel Donald.


“San” konstatuje da je zbog nedavnih incidenata u Bugarskoj, gostovanje Junajteda u Beogradu utakmica viskog rizaka, a svakako su pogrešili kada je u pitanju sagovornik, pošto Savo Milošević ih je sjajnom izjavom demantovao:

“Možda tome ne bi trebalo pridavati toliko pažnje, jer oni koji to rade u tome uživaju, uživaju u svojoj gluposti i primitivizmu. Za mene i za sve normalne ljude teško je razumeti i nemoguće prihvatiti takvo ponašanje i pojave. Posebno u sportovima, koji bi trebalo da budu most između različitih nacija, boje kože, religije, pola. Frustriran sam kad čujem i čitam o svim oblicima diskriminacije, uključujući rasnu naravno. Fudbal i sport uopšte obogaćuje ljude, čini ih boljim, zbog prijateljstava koje ste stekli, upoznavanje drugih kultura, drugih naroda. Ako sam, kao Srbin, pokazao maksimalno poštovanje u Engleskoj, Španiji i Italiji gde sam igrao, onda im uzvraćam to poštovanje i to je zaista najmanje što mogu da učinim kada nas poseti Mančester junajted ili bilo koji drugi fudbalski rival” – rekao je trener Partizana!