Prati nas na društvenim mrežama

Evropske lige

Evo rasporeda Serije A

Objavljeno

-

Serija A će ove sezone biti nikad jača. Svi timovi prve italijanske lige su se osetno pojačali. Prihodi od TV prava su znatno porasli. Porez na igrače koji dolaze iz inostranstva će od 1. januara 2020. godine biti smanjen sa 50 odsto na samo 21.5 odsto.

To znači da će svi klubovi moći sebi da priušte igrače o kojima su do juče mogli samo da sanjaju. Jer nije isto kad na pet miliona evra godišnje plate morate da platite i pet miliona za porez, što znači da vas jedan igrač košta 10 miliona godišnje. I kad na godišnju platu od pet miliona evropskih novčanica za porez izdvajate „samo“ dva miliona.

Kako god bilo, u ponedeljak od 18.45 sati direktno na televiziji „Skaj“ saznaćemo celokupan raspored Serije A za sezonu 2019/2020.

Sezona zvanično počinje 24. avgusta 2019. godine, i traje do 24. maja 2020. godine.

Zimska pauza će biti od 23. decembra 2019. do 5. januara naredne godine. Biće odigrana i tri vanredna kola, sredom- 25. septembar 2019, 30. oktobar 2019, i 22. aprila 2020. godine.

Takođe, postoje i četiri termina koja će biti rezervisana za obaveze prema dresovima sa državnim grbom:

– 8. septembar 2019. godine
– 13. oktobar 2019. godine
– 17. novembar 2019. godine
– 29. mart 2020. godine

Svi ljubitelji Serije A sa nestrpljenjem čekaju da vide hoće li neko konačno skinuti Juventus sa trona nakon osam uzastopnih titula šampiona Italije…

Advertisement
———-
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Evropske lige

FALIĆE TOKOM VIKENDA! Smrt kraljice odložila utakmice Premijer lige! (FOTO)

Objavljeno

-

Detalj sa utakmice Premijer lige, Foto: EPA/Tolga Akmen

Datum odigravanja odloženih mečeva biće naknadno saopšten

Premijer liga je odlučila da otkaže utakmice predstojećeg kola, a sve zbog nacionalne žalosti povodom smrti kraljice Elizabete II.

Elizabeta je preminula u četvrtak 8. septembra u 97. godini života, a sve dok ne bude sahranjena u Engleskoj će biti period žalosti, a u tom periodu neće biti ni sporta.

Iako je Vlada Velike Britanije saopštila da nema obaveze da se otkazuju utakmice, klubovi su odlučili da se kolo odloži, jer su zabrinuti da neki možda ne bi iskazali poštovanje prema smrti kraljice, kao što je to primera radi bilo u Irskoj, gde su navijači Šamroka slavili njenu smrt morbidnom pesmom.

Neki sportski događaji otkazani su već u četvrtak, a sada je i najpopularnije fudbalsko takmičenje otkazano do daljeg, pa tako neće biti utakmica 7. kola.

Datum odigravanja odloženih mečeva biće naknadno saopšten.

Nastavi sa čitanjem

U trendu