Prati nas na društvenim mrežama

Fudbal

FIFA aminovala: PIKSI INICIJATOR PROMENE NA MUNDIJALU! Svi slave našeg selektora!

Objavljeno

-

foto: Nebojsa Parausic

FIFA iz dana u dan donosi nova pravila za Svetsko prvenstvo, a usvojen je novi predlog koji je među prvima baš u Kataru izneo selektor Srbije Dragan Stojković.

Nakon što je odlučeno da će sve reprezentacije imati pravo na pet izmena tokom utakmice, prelomljeno je da će selektori imati više igrača na raspolaganju.

Na sastanku FIFA i IFAB, organizacije koja određuje pravila fudbalske igre, dogovoreno je će svaka selekcija umesto 23, imati 26 igrača.

Upravo o tome je govorio selektor Stojković, kako bi svima bilo olakšano jer se Mundinal igra usred sezone, u novembru i decembru, kao i u slučaju povreda i kartona.

FIFA je tako poslušala predlog koji je na panelu selektora u Dohi pre dva meseca izneo popularni Piksi.

„Dva puta sam se javljao za reč. Moja ideja je da u Katar treba da vodimo 26 igrača, 23 plus tri golmana! Smatram da je to jedan optimalan broj i da niko nije protiv toga. Zbog kovida, povreda i raznih stvari. Verujem da ćemo dobiti zeleno svetlo. U drugom obraćanju rekao sam da svi igrače treba da sede na klupi, a ne da trojicu šaljem na tribine. Vidim da su se svi složili. Mislim da će to razmišljanje proći i zvanično“, rekao je Stojković.

Advertisement

———-
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Domaći fudbal

VELIKO POJAČANJE ZA FSS! Zvezdina legenda na novom zadatku! (FOTO)

Objavljeno

-

Foto: Filip Plavčić

ČuveniW napadač Crvene zvezde ostao je aktivan i posle bogate karijere

Legendarni Stanislav Karasi (75) imenovan je u člana Stručnog odbora Fudbalskog saveza Srbije.

Odluku je na poslednjoj sednici potvrdio Izvršni odbor srpske kuće fudbala.

Stanislav Karasi/Foto: Dragan Kadić

Čuveni napadač Crvene zvezde ostao je aktivan i posle bogate karijere, u kopačkama i na terenu. Prisutan redovno na skoro svim događajima, spreman da pojave i događaje definiše bez celofaniranja, Karasi je zaslužio pozivnicu za angažovanje u odbor, poslednjih godina revidiranog obima angažovanja i odgovornosti.

Na čelu Stručnog odbora FSS nalazi se Nenad Bjeković. Članovi su Zoran Filipović, Mihailo Ivanović i Zoran Stojadinović.

Nastavi sa čitanjem

U trendu