Prati nas na društvenim mrežama

Fudbal

FIFA SMISLILA JOŠ JEDNO NOVO TAKMIČENJE: Ovo će biti prava priprema za Mundijal!

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Foto: EPA/Yuri Kochetkov

Turnir će biti održan u decembru sledeće godine


FIFA Arapski kup 2021 na kome će učestvovati nacionalni timovi iz 22 arapske zemlje održaće se u Kataru od 1. do 18. decembra sledeće godine, potvrdila je FIFA.

Tokom 18 dana turnira odigraće se ukupno 32 utakmice, a u završnoj fazi 16 reprezentacija biće podeljeno u četiri grupe. Po dva prvoplasirana tima iz svake grupe obezbediće učešće u četvrtfinalu.

Predsednik svetske kuće fudbala Đani Infantino rekao je da će Arapski kup poslužiti i domaćinu Kataru kao priprema za Svetsko prvenstvo 2022.

– Oduševljeni smo što su se sve 22 ekipe iz čitavog arapskog sveta složile da učestvuju na arapskom kupu 2021, koji će se održati na FIFA-inim stadionima u Katar 2022, i radujemo se što ćemo videti najbolji timovi regiona bore se da vide koja će nacija postati prvak.

Dvadeset dve reprezentacije učesnice turnira su: Alžir, Bahrein, Komori, Džibuti, Egipat, Irak, Jordan, Kuvajt, Liban, Libija, Mauritanija, Maroko, Oman, Palestina, Katar, Saudijska Arabija, Somalija, Sudan, Sirija, Tunis, Ujedinjeni Arapski Emirati i Jemena.

Izvor: Espreso