Prati nas na društvenim mrežama

Fudbal

Goran Đorović u ponedeljak dobija naslednika na klupi “orlića”

Sportski Portal

Objavljeno

-

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije je bez selektora od kako je neuspešno okončala Evropsko prvenstvo u Italiji i San Marinu, odnosno od kada je smenjen Goran Đorović.

To bi trebalo da se promeni u ponedeljak, za kada je zakazana sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije. Najavljeno je da će na Terazijama raspravljati o novom selektoru “orlića”, ali i o potencijalnom sportskom direktoru, kojeg FSS nema od kada je Darko Kovačević podneo ostavku.

Za novog selektora naše mlade reprezentacije bi trebalo da bude promovisan Nenad Milovanović, doskorašnji strateg Mladosti iz Lučana. Ovaj 49-godišnjak je pre Mladosti vodio Napredak, Metalac, Jagodinu i Borac. Najveći uspeh je ostvario u sezoni 2017/18, kada je sa Lučancima igrao finale Kupa Srbije.

Što se tiče pozicije sportskog direktora, njoj je najbliži u ovom trenutku Vladimir Matijašević. On trenutno obavlja funkcionersku poziciju u Čukaričkom, tako da je neophodno da se FSS dogovori sa “brđanima” pre nego što zvanično bude promovisao Matijašević.