Prati nas na društvenim mrežama

Fudbal

GOTOVO JE: Pala zabrana – ne daju svojim fudbalerima da igraju za reprezentacije!

Sportski Portal

Objavljeno

-

Foto: EPA/Andreas Schaad

Svi pozivi u reprezentacije su za sada odbijeni”, navodi se u saopštenju


Fudbalski klub Salcburg zabranio je svojim igračima da igraju za reprezentacije u predstojećim utakmicama, nakon što je u ekipi šest igrača zaraženih korona virusom.

Austrijski šampion saopštio je da je u nedelju dobio rezultate testiranja i da je pronađeno šest pozitivnih među igračima koji je trebalo ovih dana da putuju u svoje reprezentacije.

“Svi pozivi u reprezentacije su za sada odbijeni”, navodi se u saopštenju.

Salcburg nije otkrio o kojim igračima se radi, već je naveo da su oni u izolaciji i da nemaju simptome.

Salcburg je istakao da su svi u klubu bili negativni na testiranjima u petak, pre utakmice sa Rapidom iz Beča (1:1) koja se igrala u nedelju.

Naredno testiranje obaviće se večeras.

Prošle nedelje, nemački klubovi Verder i Arminija Bilefeld saopštili su da neće pustiti svoje igrače u reprezentacije, na osnovu pravila lokalnih zdravstvenih vlasti.

U Italiji, Roma i Fjorentina su u izolaciji posle nekolicine pozitivnih igrača, zbog čega su i oni koji nisu zaraženi morali da ostanu u klubu i nisu se priključili svojim reprezentacijama.

Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) saopštila je prošlog meseca da klubovi mogu da zabrane igračima da odu u reprezentacije, ako se suočavaju sa najmanje pet dana karantina po povratku u svoje klubove. ;Inače, klubovi se suočavaju sa kaznama ako ne puste igrače u reprezentacije.


ENGLEZI DOMAĆIN U ALBANIJI: Šokantna vest stiže nam iz UEFA!


Izvor: Espreso