Prati nas na društvenim mrežama

Evropske lige

HRVAT I DALJE KUKA: Zašto nismo pucali penale na drugoj strani?

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Hrvat iz redova Kopenhagena Karlo Bartolec, ne može da prežali ispadanje od Crvene zvezde. Bartolec za neuspeh njegovog tima na retko viđenom penal ruletu krivi očajan teren na stadionu Parken.

Na meču La Lige Atletik Bilbao – Barselona, kvota naše kladionice za igru X-2 je 4.75.

Teren je zaista bio ispod svake kritike. Prilično je čudno da se fudbal u zemlji sa visokim standardom kakva je Danska, igra na onakvoj oranici.

– Tokom celog dana je padala kiša i predveče je stala. Teren inače nije bio loš, ali je baš na beloj tački bio uništen – kaže Bartolec za Sportske novosti.

Teren je bio loš i pre početka susreta, u šta su mogli da se uvere igrači Crvene zvezde na treningu. Bartolec ipak naystavlja svoju priču.

– Blato je presudilo. Bela tačka se nije ni videla. Kada sam šutirao, otkinuo se busen trave. Bacili su ga i mesto za izvođenje udaraca pomerili pola metra dalje. To nije regularno. Ne znam zašto nismo išli da šutiramo na drugoj strani – rekao je Bartolec.

I, ostao živ. Penali nisu pucani na drugoj strani, između ostalog, zbog toga što pravila to ne dozvoljavaju. Za razliku, recimo, od vaterpola.

Hrvatski fudbaler je posle meča u Beogradu potcenio Crvenu zvezdu, rekavši da je to “skromna, domaćinska ekipa, koja ima samo Marina i Bena”. Posle revanša, našao se na meti komentara na društvenim mrežama, zbog čega je zaključao profile.