Prati nas na društvenim mrežama

Fudbal

HRVATSKI REPREZENTATIVAC PRIZNAO: Učim ćirilicu!

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Foto: Beta

Iskusni štoper planira da nauči jezik kako bi se lakše prilagodio u novom klubu


Dejan Lovren je pre nekoliko dana prešao iz Liverpula u ruski Zenit gde bi trebalo da nasledi našeg Branislava Ivanovića.

Hrvatski reprezentativac će po prvi put igrati u Rusiji, a po potpisivanju ugovora sa šampionom Rusije dao je i intervju za klupsku televiziju, gde se dotakao mnogih tema.

– Novi saigrači? A ne poznajem ih baš ono lično , ali znam ih… Igrao sam protiv njih. Npr. na Svetskom prvenstvu u Rusiji! – rekao je kroz smeh Lovren koji je Rusiju usred Rusije izbacio u četvrtfinalu Svetskog prvenstva 2018. godine, pa ih u prvom intervjuu podsetio na to kakvog su igrača doveli.

Forma?

– Ma ako treba odmah u petak igram protiv Vedrana Ćorluke i Lokomotive! Profesionalac sam. Nekoliko pravih treninga i ako treba tu sam kako bih odmah pomogao – kaže Lovren pa dodaje:

– Naravno, razgovarao sam s trenerom Sergejom Semakom. Čovek zna sam da sam imao podužu pauzu, a objasnio sam mu kako sam sve vreme radio na sebi, a poslednjih dana sam baš u žestokom treningu.

Jezik?

– Naučio sam brzo francuski i engleski, pa ću i ruski. Možda i brže jer ima više reči sličnih mom materinjem hrvatskom. A pismo… Pa već skoro dve nedelje učim ćirilicu preko aplikacije – završio je Lovren.

Izvor: Espreso