Prati nas na društvenim mrežama

Fudbal

HUMINATARNA AKCIJA ZA MARIJU! Uključili su se fudbaleri

Sportski Portal

Objavljeno

-

FOTO: INSTAGRAM/FOCUSED4REAL / SCREENSHOT

Velika humanitarna akcija je otpočela uspešno


Grupa bivših i sadašnji fudbalera Crvene zvezde koji su ostali upamćeni kao “Gardisti” uplatili su 30 odsto neophodne sume da se ostvari san mlade Marije Matić i da dobije C-Leg 4 protezu koja bi joj promenila život iz korena.

Sa nepunih 16 godina je saznala da boluje od malignog tumora kostiju.

U februaru sada vec daleke 2013. godine Mariji je amputirana noga, i nakon 4 meseca rehabilitacije uspela je da se vrati koliko toliko normalnom stilu života.

View this post on Instagram

*** Focused4real trenutno ima novi projekat. *** Ovo je Marija Matic, devojka koja ima 24 godine, i koja moze posluziti kao primer kako jedna ozbiljna i jaka devojka treba da izgleda, u svakom smislu te reci. Marija trenutno zivi u Beogradu u studentskom domu, poslednja je godina na Filoloskom fakultetu. Sa nepunih 16 godina je saznala da boluje od osteosarkom , malignog tumora kostiju. Zamislite samo kako se oseca osoba sa 16 godina kojoj doktor saopsti tako nesto, koliko ta osoba mora da ima jak karakter i volju za zivotom da izadje kao pobednik iz svega. U februaru sada vec daleke 2013 godine Mariji je amputirana noga, i nakon 4 meseca rehabilitacije uspela je da se vrati koliko toliko normalnom stilu zivota. Zbog stanja u nasoj drzavi, kog smo svi na zalost svesni nije mogla da dobije adekvatnu protezu, od 2013 ima mehanicku protezu, koja se ne koristi ni u najsiromasnijim delovima sveta za osobe njenih godina, tuzno, ali istinito. Ja sam odlucio da pokrenem akciju prikupljanja sredstava da Mariji obezbedim C-Leg 4 protezu, koja je na trzistu 40.000e, zahvaljujuci ljudima dobrog srca dobio sam ponudu za takvu protezu za 12.750e . Proteza koja bi njoj promenila zivot iz korena, ja kao neko ko je u istoj situaciji kao ona znam da je zivot sa protezom koju ona ima jako, jako tezak. Svako ko zeli da ucestvuje u akciji moze da mi se javi putem Instagrama, mail-a, telefona, postom. 🦾 We can do it! 🦾 #focused4real

A post shared by Milos Vukovic (@focused4real) on

Incijator akcije je Miloš Vuković, fudbaler koji je izgubio nogu u automobilskoj nesreći.

– Zahvaljujem se svima koji su podržali ovaj projekat i učestvovali u njemu za sada – rekla je Marija.

Pozivu su se za sada odazvali Vujadin Savić, Filip Stojković, Aleksandar Pešić, Branko Jovičić, Luka Adžić, Marko Gobeljić, Nemanja Radonjić i Goran Čaušić koji su obezbedili gotovo trećinu sredstava.

Svako ko želi da učestvuje u akciji može da se javi putem Instagrama, mejla, telefona ili poštom Milošu Vukoviću.

NE PROPUSTITE👇🏻


KLOP POSLE KRAĐE U MERSISAJDU: Pričaće se dugo o rečima nemačkog stručnjaka!


HAOS U VOJVODINI: Lalatović na udaru zbog jedne izjave!


Izvor: Blic sport