Prati nas na društvenim mrežama

Fudbal

ILIĆ NE KRIJE Imam ambicije za neku od pozicija u Humskoj

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Saša Ilić je na novom zadatku. Iako su ga mnogi očekivali u nekoj od fotelja kluba iz Humske, legendarni kapiten Partizana je na novom poslu u Fudbalskom savezu Srbije. On će biti član kadetske reprezentacije Srbije.

– I dok sam bio igrač razmišljao sam o trenerskom pozivu, čast mi je i zadovoljstvo da budem u stručnom štabu generacije 2003. koju vodi selektor Dejan Branković. Ono što sam do sada video, daje mi za pravo da kažem da se radi o jednoj izuzetno talentovanoj generaciji i to će biti iskorak u mojoj karijeri – rekao je Saša Ilić u razgovoru za FSS, dodavši da ima A licencu već četiri-pet godina, međutim, zbog aktivnog igranja nije mogao da se posveti trenerskom pozivu.

Niste razmišljali o nekoj direktorskoj ili predsedničkoj poziciji u klubu, u Partizanu?

– Nikada se ne zna šta nosi dan, šta nosi noć. Sigurno imam neke ambicije što se tiče Partizana, ali trenutno nisam tamo, neću da gubim vreme. Zanima me trenerski posao, ukazala se prilika, hoću da učim i izuzetno mi je zadovoljstvo što sam ovde.

Imate neki predlog za rad?

– Svakodnevna komunikacija sa decom je veoma bitna, jer je reč o osetljivom godištu, deci koja se razvijaju. Imam mnogo toga da naučim, a nadam se da će i deca, kroz rad i komunikaciju, nešto naučiti iz mog fudbalskog iskustva – dodao je Ilić.

Dojučerašnji fudbaler se nada da će seniorska reprezentacija Srbije već protiv Portugalije i Luksemburga da osvoji bodove koji će da nas ostave u trci za plasman na Evropsko prvenstvo.

Sportski Portal na Fejsu