Prati nas na društvenim mrežama

Domaći fudbal

INTERVJU: Druga mladost Janka Tumbasevića

Sportski Portal

Objavljeno

-

Foto: TSC

IZ ANTALIJE ZA SPORTSKI PORTAL


Ako za nekoga može da se kaže da je u poznim fudbalskim godinama i dalje igrač koji je “motor” svoje ekipe, čovek koji sa svojim bogatim fudbalskim iskustvom na zelenom terenu je i dalje radilica koja pokreće ceo tim, čovek od poverenja i dalje jedan od najboljih veznih igrača u Ling Long Superligi Srbije, pogađajte, reč je o Janku Tumbaseviću igraču TSC-a iz Bačke Topole kojeg smo zatekli na pripremama u Antaliji gde se ekipa TSC iz Bačke Topole priprema za prolećni deo sezone u Ling Long Suprligi Srbije, te smo ga zamolili da za naš sajt da intervju što je Janko i prihvatio.

SP: Janko dobar dan. Igrač ste koji iza sebe ima bogatu fudbalsku karijeru kako na domaćoj tako i na internacionalnoj sceni. Možete li nam nešto reći o vašem fudbalskom početku, prvim fudbalskim koracima?

J.T. Dobar dan. Pozdrav za sve čitaoce Sportskog Portala. Fudbal sam počeo da treniram u FK “Jedinstvo” iz Štitara (odakle sam rodom) sa svojih 8-9 godina, gde sam sa nekih 15 godina kao kadet otišao u Beogradski “Milicionar” i proveo godinu i po dana u klubu do njegovog gašenja. Na nagovor svog prijatelja odlazim na probu u FK “Zetu ” iz Golubovaca gde sam zadovoljio čelnike kluba i prvo potpisao ugovor kao omladinac, a vrlo brzo sam ušao u seniorski tim Zete i sa nekih 16-17 godina dobijao veću minutažu, a neke utakmice sam i počinjao kao starter. Tu sam stekao neku svoju fudbalsku afirmaciju i igrao za sve mlađe selekcije reprezentacije, a potom i seniorsku reprezentaciju Crne Gore.

SP: Nekako upečatljivo deluje da ste veliki deo vaše karijere proveli u “Staroj Dami” iz Srpske Atine, u ekipi Vojvodine, te ste dva puta nosili dres Spartaka iz Subotice, a evo sad i ekipe TSC-a iz Bačke Topole što dovoljno govori da vam prija “Vojvođanska ravnica”

J.T. U Vojvodini sam u tri navrata proveo najduži vremenski period svoje karijere. Nekako sam se vezao za Novi Sad i tu ostao s porodicom da živim, te otuda i moj boravak u Spartaku iz Subotice u dva navrata, a evo sad i TSC iz Bačke Topole. Zavoleo sam tu “Vojvođansku ravnicu”

SP: Na poziv Nenada Milovanovića 2016. odlazite u FK “Mladost” iz Lučana i ispisujete najlepše stranice istorije za klub iz Lučana. Možete li nam opisati saradnju Vas i šefa stručnog štaba Nenada Milovanovića. Mladost je igrala odličan fudbal pod vašim dirigentskim palicama, izboren je izlazak na Evro scenu.

J.T. Jedan lep period za mene i ekipu Mladosti. Imali smo dobru ekipu predvođenu Nenadom “Neškom” Milovanovićem s kojim je saradnja bila na jednom visokom nivou. Ekipa je disala kao jedno, bili smo složni i plod takve atmosfere došla je nagrada u vidu finala Kupa Srbije i prvi izlazak u Evropu ekipe Mladosti.

SP: Na poziv trenera Zoltana Saboa koji na žalost nije više među nama, 2019. iz Lučana dolazite u redove TSC-a gde ekipa iz Bačke Topole kao debitant u Superligi Srbije postaje “hit” prvenstva i uspeva da izbori plasman u Evropu?

J.T. Posle te epizode u Lučanima odlučio sam se da prihvatim poziv TSC-a pre svega da bih bio bliži porodici i kući i zbog samih ambicija kluba i stvarno se ta moja odluka da pređem u redove TSC-a ispostavila kao pravi potez. Te sezone igrali smo baš dobro, bili “hit” prvenstva i zasluženo smo izborili Evropu i u tim kvalifikacijama za Ligu Evrope nastavili sa odličnim partijama gde smo prezentovali Srpski fudbal na visokom nivou, ali nesrećno ispali u onoj nesvakidašnjoj utakmici protiv Steaue posle izvodjenja jedanaesteraca.

SP: S obzirom da ste u poznim igračkim godinama i igrate na poziciji centralnog veznog igrač koja zahteva mnogo trčanja, duela, možete li nam otkriti tajnu vaše idealne i konstantne forme kojom pokrećete ekipu na terenu i u kojoj ste vi “najvažnija karika”.

J.T. S obzirom da igram na toj poziciji centralnog veznog igrača koja zahteva mnogo trčanja i duel igre i da sam u poznim igračkim godinama, ali mislim da je presudno to što prevazilazim i godine i sve sto i dalje volim fudbal kao kad sam bio klinac sa istom voljom i željom. Naravno, ima tu do profesionalizma i karaktera, ali prevashodno mislim da me i dalje drži to što volim fudbal i dalje trajem.

SP: Trenutno se nalazite sa ekipom TSC-a u Antaliji na pripremama gde se spremate za nastavak Ling Long Super lige Srbije. Navikavate se na rad novog šefa stručnog štaba Mladena Krstajića koji će zameniti Zoltana Saba koji je nedavno iznenada preminuo i šokirao sportsku javnost. Kako vam se čini rad sa bivšim selektorom reprezentacije Srbije?

J .T. Jeste, trenutno se nalazimo na pripremama u Antaliji. Polako prihvatamo nove stvari koje je doneo novi šef stručnog štaba, ali ima tu i dosta Zolijevih stvari koji na žalost nije više među nama. Radimo dobro, prihvatamo te nove stvari i zahteve koje je doneo šef Mladen Krstajić i mislim da ćemo se namestiti dobro do početka prolećnog dela sezone.

SP: Za kraj ovog našeg razgovora pitanje za vas može li TSC u nastavku prvenstva da izbori ponovni izlazak u Evropu?

J.T. U jesenjem delu sezone igrali smo promenljivo. Izgubili smo neke bodove tamo gde smo morali da pobedimo. Na kraju jesenjeg dela smo vezali dve pobede i prišli ekipama iz vrha tabele. Ako želimo da se opet domognemo izlaska na Evro scenu moramo pobeđivati u kontinuitetu, sve dokle postoji šansa da se domognemo tog mesta koje vodi u kvalifikcije za Ligu Evrope nećemo odustati. Nikad se ne zna – završava razgovor za naš portal Janko Tumbasević koji doživljava svoju drugu mladost u ekipi TSC-a iz Bačke Topole.