Prati nas na društvenim mrežama

Evropske lige

Italija je danas u znaku velikog derbija! Šta su to pripremili Konte i Đampaolo?!

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Danas je u Italiji sve u znaku velikog fudbalskog spektakla na San Siru. Večeras će Milano biti središte prvog ‘Derbija dela Madonine’ u novoj sezoni!

Iako je Milan zvanično domaćin, čini se da je dosta toga na strani Intera. Međutim, istorija nas uči da se derbiji teško mogu predvideti, a pogotovo ovaj kultni milanski okršaj.

Inter je nakon tri kola Serije A maksimalan i drži prvo mesto na tabeli, dok su ‘Rosoneri’ na učinku od dve pobede i poraza. Poraz je došao u prvom kolu u gostima kod Udinezea, dok ni u pobedama Milan nije bio preterano uverljiv iako su suparnici bili Breša i Verona.

Najveće pitanje u početnoj postavi Milana je hoće li dvoboj početi Paketa ili Rebić. Ukoliko se Brazilac pridruži Susu i Pjonteku u napadu Đampaolo će verovatno odabrati formaciju 4-3-1-2, ali ako to bude Rebić Milan bi trebalo da istrči u formaciji 4-3-3

Kaldara i Kalabrija su van pogona zbog povreda, pa će svoj prvi nastup u sezoni upisati brzonogi Andrea Konti.

Što se tiče Intera, ‘Nerazuri’ se od remija protiv praške Slavije žele oporaviti pobedom nad najvećim rivalom. Antonio Konte ne bi trebalo da ima dilemu s početnom postavom.

Lukaku je rešio probleme sa leđima, a očekuje se da bi Martinez mogao na klupu. Navodno će Politano početi od prvog minuta u formaciji 3-4-2-1. Takođe, Sensi će dobiti ofanzivniju ulogu, dok će se Barela pridružiti Brozoviću u veznom redu.

Veruje se da će Aleksis Sančez ponovno početi utakmicu na klupi i šansu dobiti u nastavku utakmice.