Prati nas na društvenim mrežama

Fudbal

IZ LIČNOG ISKUSTVA Fudbaler Lacija objasnio Mihajloviću kako se pobeđuje rak

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Fudbaler Lacija i bivši reprezentativac Italije, Frančesko Ačerbi, napisao je poruku za srpskog trenera Sinišu Mihajlovića, koji se bori da se izleči od akutne leukemije.

Strateg Bolonje je nedavno završio sa prvom serijom hemoterapije i ovih dana odmara kod kuće, odakle pokušava da isprati šta rade njegovi igrači na pripremama u Kelnu. Ačerbi je poslao poruku Mihajloviću, kako bi mu pružio podršku, ali i podelio i lično iskustvo u borbi protiv raka.

Ačerbi je imao kancer testisa, zbog kojeg je pauzirao tokom jednog dela karijere. Srećom, uspeo je da izađe na kraj sa teškom bolešću, nastavio je karijeru i sada 31-godišnji štoper igra za Lacio.

– Napisao sam poruku za Mihajlovića i poželeo sam mu puno sreće. Ne sme da odustaje, mora da ima snage i hrabrosti da prođe kroz ovu tešku fazu. Siguran sam da je Mihajlović neko ko je dovoljno jak. Rekao sam mu šta mislim o toj bolesti koju ima i objasnio mu da mora da živi u miru, da uvek bude pozitivan i da se ponaša kao da nema leukemiju. Iako smo svi svesni da je to jedna jako ružna zver – kazao je Ačerbi.