Prati nas na društvenim mrežama

Evropske lige

Kakav sjajan derbi u Milanu! Sari i Juventus napali, pobedili i uzeli prvo mesto Konteovom Interu

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Juventus ne da titulu!

U derbiju koji je čekala cela Italija, ali i ostatak fudbalske planete, šampion je nokautirao najvećeg izazivača i preuzeo prvo mesto na tabeli Serije A.

Interovoj seriji pobeda početka prvenstva je došao kraj na najbolniji i najsuroviji način, Juventus je slavio 2:1 na krcatom stadionu Đuzepe Meaca i u direktnom okršaju preuzeo čelo tabele od ljutog rivala.

Pre svega, videli smo sjajan derbi i sjajan fudbal. Sve što jedan derbi dva ozbiljna tima treba da ponudi, ovaj večeras je ponudio.

Prevagnulo je to što je Juventus došao sa većim motivom da nadigra i napadne protivnika. I uspeo je. Mauricio Sari je napao u drugom poluvremenu sa trojicom napadača, pokazao da se ne zadovoljava ničim ispod pobede i pogodio je. Inter je previše cinično ušao u drugom poluvreme očekujući neki poklon rivala i vrebajući grešku. Možda su ih poremetile i povrede bitnih igrača Sensija ili Godina, ali svakako nisu zaslužili pobedu kada se sabere sve viđeno u 90 i kusur minuta.

Konte ničim u sastavu tima nije iznenadio Juventus, ostao je veran svom omiljenom sistemu 3-5-2 i izveo najjačih 11 koje je imao na raspolaganju. Ali je zato Sari iznenadio Kontea. Prvo sa vraćanjem na nešto između 4-3-1-2 i 4-3-3, potom sa Bernardeskijem umesto Remzija i na kraju sa odlukom da napadne i da se ne zadovolji remijem koji bi Konte večeras radije prihvatio iako se očekivalo da pobedom dokaže da je sposoban za prekid dinastije koju je sam uspostavio.