Prati nas na društvenim mrežama

Fudbal

Ko kaže da fudbaleri ne misle na očuvanje sveta? MBAPE KUM UGROŽENOJ VRSTI! (VIDEO)

Objavljeno

-

Foto: Profimedia

Jedna od najvećih zvezda svetskog fudbala postao je kum blizancima – pandi


As PSŽ-a Kilijan Mbape je uz kineskog zlatnog olimpijca Žanga Dianćija uveličala ceremoniju u organizaciji zoološkog vrta „Buval“.

Par pandi koji je doveden iz Kine se razmnožio, dobivši blizance. U cilju isticanja odlične saradnje Francuske i Kine i naglašavanja koliko je važno tu ugroženu vrstu važno održati, iskorišćen je i Kiljan Mbape.

Napadač je postao kum jednom od mladunaca, a po njegovoj izjavi se vidi da je oduševljen.

– Oči mi danas gledaju u čudo, osećao sam se kao dete, a kao što kažemo, treba ostati dete u duši. Ovde smo zbog posebne prilike, sto dana nakon rođenja naša dva čuda. Imam sreću da sam kum jednom od njih, sreća ali i odgovornost jer smo u ovom projektu zaštite ove vrste koja je na putu izumiranja. A osoblje zoološkog vrta “Buval” daje maksimum i želim da im se zahvalim što su zaštitili i stavili životinje u najbolje uslove, treba im aplaudirati – izjavio je Mbape.

Izvor: Espreso

Advertisement

———-

———-
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Domaći fudbal

VELIKA ČAST ZA SRPSKI FUDBAL: FSS među kandidatima za dobijanje UEFINOG Oskara!

Objavljeno

-

Foto: Pixabay

Za svaku od osam nagrada novinovane su po tri članice UEFA, a glavni konkurenti naše zemlje su Holandija i Poljska


U čast strateških aktivnosti koje su doprinele razvoju fudbala, u petak 3. decembra biće održana UEFA GROW ceremonija dodela nagrada za projekte van terena iz cele Evrope!

Svoje mesto na ceremoniji zauzeće i Fudbalski savez Srbije koji prvi put u istoriji učestvuje u biranju za nagradu koju UEFA smatra Oskarom za razvoj fudbala i samim tim je najprestižnija kada se radi o nagradama van terena.

UEFA je primila rekordnih 150 prijava od strane 43 asocijacije (ukopno ih ima 55) koje će se takmičiti za dobijanje nagrada u osam kategorija. To samo znači da je ovo znak odličnog rada i strateškog napretka širom Evrope, takođe i u Srbiji gde je FSS učešće uzeo sa kampanjom „Fudbal je za devojčice.“

Ukoliko Srbija osvoji nagradu, a u užem je izboru za nju, to bi značilo da bi se FSS pozicionirao na mapu uspešnih saveza i istovremeno bi se otvorila vrata za nove projekte UEFA. Važno je napomenuti i to da se ova „akcija“ ne odnosi samo na ženski fudbal, već je u pitanju jedna od najboljih fudbalskih kampanja.

Za svaku od osam nagrada novinovane su po tri članice UEFA, a glavni konkurenti naše zemlje su Holandija i Poljska. Ovim putem trebalo bi ohvaliti i marketing i PR tim FSS koji su od jedne krajnje neinteresantne teme za javnost napravili veliki uspeh za samo tri meseca. Postavlja se pitanje šta bi uradili sa mnogo više vremena i sa temama koje su i te kako zanimljive pomenutoj javnosti?!

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

U trendu