Prati nas na društvenim mrežama

Domaći fudbal

KOROMAN ODGOVORIO: Neću stati, borba tek počinje

Objavljeno

-

Foto: Koca Sulejmanovic/EPA

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila je Ognjena Koromana, stratega Smedereva, sa šest meseci suspenzije, a sve nakon njegovih objava na društvenim mrežama, gde je ukazao na probleme u našem fudbalu i kritikovao rad FSS.

Posle drakonske kazne, nekadašnji reprezentativac naše zemlje se oglasio saopštenjem i istakao je da ga “to neće pokolebati i da će biti još jači u ovoj borbi”.

Da podsetimo, Koroman se prvi put na Fejsbuku oglasio pre desetak dana, kada je kritikovao rad Fudbalskog saveza Srbije i Crvene zvezde, posle čega su mu stigli odgovori. Ispred FSS mu je odgovorio Dragiša Binić, član Izvršnog odbora, dok mu je u ime crveno-belih replicirao Dragan Mladenović. Međutim, Koroman im nije ostao dužan, pa je još po jednom obojici ukazao na sve probleme koji vladaju u našem fudbalu. Takođe, istakao je da se “Srbija budi”, kao i da je dobio ogroman broj poruka od navijača Partizana, Crvene zvezde, Vojvodine, Radničkog…

A posle te njegove pete objave na Fejsbuku došlo je i do drakonske kazne. Disciplinska komisija FSS ga je kaznila sa šest meseci, a Koroman je na tu odluku već uložio žalbu, budući da je imao rok od 48 sati, umesto uobičajenih osam dana. A posle ulaganja žalbe, javnosti se obratio saopštenjem.

– Sigurno Vam je već poznato da sam odlukom FSS suspendovan sa obavljanja sa svih funkcija u FK Smederevo, jer je ova odluka stigla na e-mail adresu kluba u 16.39 časova, a određeni mediji su istu odluku znali znatno ranije. Zbog onih koji me podržavaju i poštuju kao sportistu i prijatelja, a i zbog onih drugih u obavezi sam da Vam kazem da sam uložio žalbu o kojoj će se odlučivati najverovatnije u veoma kratkom roku. To mislim jer mi je suprotno odredbama zakona FSS umesto od osam dana ostavljen rok od 48 časova za žalbu – naveo je Koroman na Fejsbuku.
Istakao je da se ovim ne zaustavlja njegova borba, te da će ići i na sud u Lozanu, ako to bude bilo potrebno.

– Ne bih komentarisao odluku zašto. Neću komentarisati ni odluku o razlozima suspenzije, jer za to ne postoji razlog da budem kažnjen, ali će o tome odlučivati nadležni organi. Ukoliko van zakona bude podržana ova odluka, ja ću svoj put nastaviti do Lozane, gde će se moje reči drugacije čuti i razumeti i gde se odluke donose svakom prema zasluzi. Oni koji me poznaju, a i to su ljudi koji sede u FSS, znaju da ne ćutim kada je u pitanju nepravda, ali sam rešio da ovaj postupak vodim pravnim putem, pa ću ostati suzdržan za dalje izjave povodom mog postupka dok je odlučivanje po zalbi. Znam da bi oni “drugi” da iznesem neke druge podatke i da budem besan zbog takve odluke, pa kada bi neko objavio rekli da uticem na drugostepeni organ.

Na kraju, u saopštenju je naveo da ga drakonska kazna FSS neće pokolebati.

– Svima vama koji ste ispravni poručujem da Ognjen Koroman neće menjati stav i mišljenje. Nisam se povukao ni uplašiom, tu sam za svakoga ko želi da razgovara sa mnom na svakom mestu i u bilo koje vreme. Za disciplnski prestup nisam kriv. Ipak, ja sam profesionalac, a kako nisam na niskom intelektualnom nivou, sigurno da neke stvari ne mogu da mi promaknu, a neću se spuštati na niži nivo zarad bilo čega jer to nije moja igra. Moja borba neće stati da znaju svi, zbog fudbala, sporta, naše dece… Borba tek počinje… Ne dam na sebe, na porodicu svoju, na sport, na fudbal. S poštovanjem, Ognjen Koroman – navodi se u njegovom saopštenju koje je objavio na Fejsbuku.

Objava Ognjena Koromana na Fejsbuku FOTO: Printscreen