Prati nas na društvenim mrežama

Fudbal

Kosovo je rat, egzil i smrt! Napadač Lacija kaže da su Srbi brisali celu populaciju!

Sportski Portal

Objavljeno

-

Foto: AP

U tekstu španske Marke se napominje da Kosovo nema igrača rođenog u svojoj zemlji


Renomirani španski list “Marka” objavio je tekst o reprezentaciji Kosova koji će dići mnogo prašine.

Kosovo je na žrebu kvalifikacionih grupa za SP u Kataru smešteno u grupu B sa Španijom, Švedskom, Grčkom i Gruzijom, a od tih zemalja samo Švedska priznaje tzv. Kosovo.

Već u naslovu teksta autor je naglasio koliko je kontroverzno učešće Kosova u kvalifikacijama.

“Kosovo: Tim koji nema igrače iz zemlje koja nema priznanje”.

– Nijedan igrač u timu “Kosova” nije bio rođen u svojoj zemlji. Bar ne u zemlji koja je proglasila svoju nezavisnost 17. februara 2008. godine. Dobar deo igrača je svet ugledao u egzilu, u Švajcarskoj ili Švedskoj. Ostali su na ovaj svet došli u “kosovskim” gradovima, ali kada je ta teritorija pripadala Srbiji ili Jugoslaviji. Moraćemo da sačekamo još nekoliko godina dok ova selekcija ne dobije prvog igrača rođenog u samostalnom Kosovu – navodi “Marka”.

U nastavku autor ipak zauzima drugačiji stav.

– Kosovo zvuči kao rat, egzil i smrt. Već vekovima. Od 15. juna 1389. godine (Španci koriste datum starog kalendara, prim. aut), Otomansko carstvo je slomilo srpskog kneza Lazara Hrebeljanovića. Srbi su postali vazali sultana Murata. Danas, Srbija slavi svoj nacionalni praznik na dan tog poraza, koji je bio početak osinjaka koji nikada nije prestao da bude globalna opasnost.

Zatim se opisuje detinjstvo Vedata Murićija, od ove sezone napadača rimskog Lacija.

Foto: EPA/Valdrim Xhemaj

– Prve četiri godine znao je samo za buku kalašnjikova ili rakete i za krike očaja. Po 50 ljudi spavalo je jednom lokalu na kutijama od flaša. Njegova ishrana bili su samo hleb i luk. On se seća srpskih trupa kako dolaze u njegovu kuću i daju njegovoj porodici dva sata da pobegnu pre nego što “izbrišu” celu populaciju – piše u tekstu “Marke” u kom se dodaje izjava Murićija da ih je Alah spasio.


Dramatične scene u Švajcarskoj: Najnormalnije je odigrao glavom, pa završio u bolnici!


Izvor: Espreso