Prati nas na društvenim mrežama

Domaći fudbal

Lalatović: Dao bih 10 godina svog života da osvojim titulu sa Vojvodinom

Objavljeno

-

Šef stručnog štaba FK Vojvodina Nenad Lalatović izjavio je nakon pobede nad Spartakom u prvenstvu da se potajno nada osvajanju titule sa timom iz Novog Sada.

Trener Novosađana u nekoliko navrata je poručio kako je titula rezervisana za Crvenu zvezdu i Partizan, kao i da Zvezda trenutno ima najkvalitetniji tim. Kada je ponovo stao za kormilo novosadskih crveno-belih, Lalatović je istakao da je cilj Vojvodine mesto koje je vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Iako je u poslednje dve sezone Voša imala dosta loš rezultat na kraju šampionata, Lalatovićeva odmerenost i ukazivanje na to da je cilj, pre svega, Evrope, naišla je na kritike kod dela navijača Vojvodine, a mnogi su se pitali zbog čega, kao trener kluba sa velikim ambicijama, ne govori da ide na titulu.

Posle pobede nad Spartakom u vojvođanskom derbiju, Voša se na kratko vratila na prvu poziciju u šampionatu, ali ju je ubrzo pretekla upravo Crvena zvezda. Lalatović je poručio da je biti prvi na tabeli, pa makar i na dva minuta, dobar osećaj, negirajući da je u nekom momentu rekao da Vojvodina ne želi titulu.

„Možda sam se loše izrazio, ali je naša najveća želja kada bismo mogli da osvojimo titulu. To je teško, ali se uvek nadamo. Kada je Lester mogao u Engleskoj, zašto mi ne bismo mogli u Srbiji? Ja to ne izgovaram, jer ne želim da provociram druge sa takvim izjavama. Potajno, i navijači Vojvodine i ja se tome nadamo. To bi bio fenomenalan san, da li ćemo ga dosanjati, ja to ne znam. Biće jako teško. Nikada to nisam rekao i nikada nisam mislio da ne želim titulu sa Vojvodinom. Ja želim titulu sa Vojvodinom. Dao bih sada 10 godina svog života kada bih tako nešto moglo da se desi. A nadam se da može, kao što je u fudbalu sve moguće“, poručio je Lalatović, nakon meča sa Subotičanima.

Lalatović je ranije govorio i da bi Vojvodina mogla da se nada tituli u naredne četiri godine ukoliko bi „bukvalno svaka utakmica u ligi bila 50:50 po pitanju suđenja“, navodeći da je vreme da titula izađe iz Beograda.

Otkad se raspala SFRJ, a sa njom i tadašnje fudbalsko prvenstvo, u Jugoslaviji, potom u SCG i Srbiji, nijedan klub van Beograda nije osvojio šampionat. Samo jedne sezone dogodilo se da prvak ne budu Crvena zvezda ili Partizan. Bilo je to u sezoni 1997/98, kada šampion bio Obilić.

Vojvodina je trenutno druga u šampionatu, a prvoplasirana Crvena zvezda, koja ima utakmicu manje, beži novosadskom klubu za bod. Vošin štab će iskoristiti reprezentativnu pauzu da otputuje u Italiju, gde će odigrati prijateljsku utakmicu sa Brešom.

Advertisement

———-
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Domaći fudbal

VELIKO POJAČANJE ZA FSS! Zvezdina legenda na novom zadatku! (FOTO)

Objavljeno

-

Foto: Filip Plavčić

ČuveniW napadač Crvene zvezde ostao je aktivan i posle bogate karijere

Legendarni Stanislav Karasi (75) imenovan je u člana Stručnog odbora Fudbalskog saveza Srbije.

Odluku je na poslednjoj sednici potvrdio Izvršni odbor srpske kuće fudbala.

Stanislav Karasi/Foto: Dragan Kadić

Čuveni napadač Crvene zvezde ostao je aktivan i posle bogate karijere, u kopačkama i na terenu. Prisutan redovno na skoro svim događajima, spreman da pojave i događaje definiše bez celofaniranja, Karasi je zaslužio pozivnicu za angažovanje u odbor, poslednjih godina revidiranog obima angažovanja i odgovornosti.

Na čelu Stručnog odbora FSS nalazi se Nenad Bjeković. Članovi su Zoran Filipović, Mihailo Ivanović i Zoran Stojadinović.

Nastavi sa čitanjem

U trendu