Prati nas na društvenim mrežama

Fudbal

MAESTRALNE SRPKINJE Naše fudbalerke napunile mrežu Severne Makedonije DO VRHA

Objavljeno

-

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je Severnu Makedoniju veoma ubedljivo rezultatom 8:1 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Fudbalerke Srbije su došle do treće pobede u kvalifikacionom ciklusu i sa devet bodova sede iza Austrije, koja je sa 12 prvoplasirana selekcija.


Prvi gol na meču viđen je već u 4. minutu kada je mrežu Severne Makedonije zatresna Alegra Poljak, a četiri minuta kasnije je igračica Tenerifa postigla i drugi gol.

Bila je to visoka prednost Srbije iako nije bio ni 10. minut, a novu dramu unela je Gentjana Roki koja je u 14. minutu smanjila na 2:1.

Da Srbija dođe do visoke prednosti do poluvremena postarala se Tijana Filipović, koja je postigla i treći gol za Srbiju i na poluvreme se otišlo sa rezultatom 3:1.

U nastavku, Srbija je u prvih osam minuta postigla tri gola. Prvo je Nevena Damjanović bila strelac u 49 minutu, da bi se samo tri minuta kasnije upisala i Jelena Čanković, a Tijana Filipović je svojim drugim golom povisila na 6:1.

Marija Radojičić je u 72. minutu povisila na 7:1, da bi konačan rezultat postavila Jelena Čanković u drugom minutu sudijske nadoknade.