Prati nas na društvenim mrežama

Fudbal

Mihajlović iskren do srži: Rekao sam Dekiju da će ga PLJUVATI u Zvezdi!

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Foto: Screenshot

Nakon dužeg vremena, Siniša Mihajlović se u jednoj televizijskoj emisiji na maternjem jeziku obratio u domovini, a jedna od tema bio je i srpski mentalitet.

Mihajlović je govorio o specifičnosti Srba, te da je cenjeniji u Italiji, a selektorsku poziciju je napustio dve godine ranije zbog velikih pritisaka i nipodaštavanja mada je imao solidne rezultate.

– Ja sam bio selektor reprezentacije, a u svim drugim zemljama to je maltene najvažnija funkcija posle predsednika države, sem kod nas. Naš narod je takav. Ja sam u Italiji cenjeniji nego u Srbiji. Kod nas te vide jednom u četiri meseca, kažu kakav je ovo car, majstor, a kad gledaju svaki dan, posle mesec dana pričaju, “Pa on je kurton, nema pojma”, kazao je Mihajlović u emisiji “Veče sa Ivanom Ivanovićem”.

Poruku koju je izvukao preneo je i velikom prijatelju Dejanu Stankoviću i predočio mu na kakve bi scene mogao da naiđe kao trener Crvene zvezde.

– Kad me je Deki zvao da bude trener Zvezde, ja mu kažem “Okej, ako to želiš nije loše da kreneš od Zvezde, ali moraš da znaš u šta ideš. Rekao sam Dekiju nemoj da misliš da neće da te pljuju kad te vide posle mesec dana, bez obzira što si ti Stanković, ili ja Mihajlović. Kad neko dođe da proba da napravi nešto novo da uvede neki evropski mentalitet, drugačiji sistem, ima njih koji su za to, ali i mnogo koji su protiv toga, i kao da im je drago kad ti ne ide. Nisam gledao Zvezdu, ali se čujem se redovno sa Dekijem, dajem mu neke savete. Vidim da se nervira mnogo na utakmici, on još gleda sve kao igrač, ali to je normalno, ja sam isto tako gledao, a posle stekneš mirnoću. Ja sam jedini imao hrabrost da promenim i kasnije smo dobro igrali kvalifikacije.

Autor: Blic.rs