Prati nas na društvenim mrežama

Fudbal

MIJATOVIĆ O ŽREBU ZA SP: Srbija favorit za drugo mesto

Sportski Portal

Objavljeno

-

Foto: Printscreen

Predrag Mijatović smatra da Srbija može da se izbori za drugo mesto


Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Mijatović rekao je za ,,Sport klub“ da će reprezentacija Srbije biti glavni pretendent za drugo mestu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine.

Selekcija Srbije će glavnog rivala za direktan plasman u Katar imati u vidu Portugalije, ali prema Mijatovićevom mišljenju, prva pozicija je ipak namenjena za aktuelne evropske prvake.

– U grupi u kojoj se nalazi Srbija, prvo mesto je na papiru, rezervisano za Portugaliju. Međutim, Srbija i Portugalija se jako dobro poznaju, u pitanju su selekcije koje su mnogo puta igrale međusobno u proteklih nekoliko godina. Portugalija je po mom mišljenju favorit za osvajanje prvog mesta, a istovremeno smatram da je Srbija favorit za osvajanje drugog, a samim tim i prilike da kroz baraž mečeve stigne do šampionata planete. Srbija nije imala sreće da na penal ruletu pobedi Škotsku i stigne do Evropskog prvenstva. Ko zna, možda se nedostatak sreće iz pomenutog meča, vrati u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Moram još jednom da naglasim da su Portugalija i Srbija favoriti za osvajanje prva dva mesta, ali velike probleme će imati u duelima sa Republikom Irskom, Luksemburgom i Azerbejdžanom, jer su u pitanju selekcije koje napreduju iz godine u godinu i koje se sigurno neće predate bez velike borbe – rekao je Mijatović za ,,Sport klub“.

Podesćamo, Srbija je izvučena iz drugog šešira i igraće sa Portugalijom, Republikom Irskom, Luksemburgom i Azerbejdžanom.


Albert Nađ: Srbija MOŽE direktno na Mundijal, a Kokeza je uradio MNOGO oko infrastrukture


Izvor: Espreso