Prati nas na društvenim mrežama

Fudbal

MITROVIĆ OBJASNIO PROSLAVU GOLA SRBIJE: Lako mi je kada pored sebe imam dobre igrače

Objavljeno

-

Foto: Profimedia

Aleksandar Mitrović istakao je da su ovo bitna tri boda za reprezentaciju


Aleksandar Mitrović je juče postigao oba gola u pobedi Srbije nad Azerbejdžanom (2:1).

On je po završetku meča za sajt FSS izjavio da su ovo tri jako bitna boda za naš tim.

– Mislim da smo odigrali jednu korektnu utakmicu, posle dve utakmice protiv, na papiru jačih rivala, Republike Irske i Portugala. Ovo je bila psihički bila teža utakmica, ali uspeli smo da je privedemo kraju i dobijemo, ovo su velika tri boda za nas – kaže napadač Fulama.

Interesantno je bilo videti proslavu gola naše reprezentacije

– Imamo jednu igru koju bukvalno igra cela ekipa, igra se zove ‘Mafija’. Jako je komplikovana, ali smo svi u toj igri. Tako smo se i dogovorili, da to bude način da proslavimo gol. Lep je način. Imap i bandite, advokate, detektive… Svako dobije po kartu, i onda je tu svađa, treba da se nađu banditi. Komplikovano je, kažem, dosta se i laže i jako je zanimljivo. Što nas više ima, bolje je. Igramo svako veče, posle ručka, večere, igramo je i u avionu. Igrja je konstantno bar 20 igrača. Jako je dobro i za atmosferu i za ubijanje vremena. Izbacili smo telefone, to je više jedna ‘old school’ igra, što bi se reklo… Dobro je za konekciju, da se zbližimo. Atmosfera u svlačionici je fenomenalna- kaže Aleksandar.

Ovo je Mitroviću bio 41. gol u dresu reprezentacije.

– Nisam sebi zacrtao cilj, bogu Hvala, ide to lepo, samo da me zaobiđu povrede. Daću sve od sebe da postignem što više golova. Najbitnije je da mi kao ekipa igramo dobro, da vežemo dobre rezultate, a golovi će doći. Uvek kažem da oko sebe imam dobre igrače, Duću, Fiću, Žileta, Radonju, Gudelja, zaboraviću nekog… Imam jako kreativne igrače oko mene, Luku Jovića, Vlahovića. Na meni je da budem koncentrisan, da radim dodatno i kad te šanse dođu, da ih iskoristim.

Istakao je da za reprezentaciju igra sa 100 odsto kapaciteta i kaže da se naporan rad isplati, bez obzira na lošu sezonu u Fulamu.

– Ja i kad ne igram u klubu, radim dodatno. Teško odustajem, verujem u naporan rad koji se kad tad isplati. Imam jako lošu sezonu u klubu, ali sam znao da će mojih pet minuta doći kad tad. I evo, možda je ovo neki prelomni trenutak za ovu sezonu, ali videćemo. Uradiću sve što je do mene da ostanem spreman. Ostalo su neke stvari na koje ne mogu da utičem, koliko ću da igram, kad ću da igram, taktika trenera… Ono što je do mene, na to se fokusiram maksimalno i dajem sve od sebe – zaključio je Mitrović.

Izvor: Espreso