Prati nas na društvenim mrežama

Evropski kupovi

NAVIJAČI MANČESTERA UPALI U TRENING CENTAR: Poslali jasnu poruku Glejzeru, Superliga je samo prelila čašu! (FOTO)

SPORTSKI PORTAL

Objavljeno

-

Foto: Printscreen/Twitter/@ESPNFC

Deo navijača se 2005. čak odmetnuo i osnovao FK Junajted iz Mančestera, smatrajući da je pravi klub nestao otkako je u rukama Glejzera.


Navijači Mančester junajteda blokirali su ulazak u trening centar svog tima iz protesta prema vlasnicima kluba, porodici Glejzer.

Nakon što je u nedelju objavljeno da se 12 evropskih klubova udružilo u kreiranju Superlige, među kojima i “Crveni đavoli”, počeli su veliki protesti navijača.

Na isto su se odlučili i u Mančesteru. Navijači su danas blokirali ulazak u trening centar kluba, a uspeli su ući i na teren u znak protesta protiv porodice Glejzer.

Naime, oni se ne zadovoljavaju raspadom Superlige već posle nove “izdaje” od strane američkih vlasnika, žele da ih oteraju iz kluba.

Glejzerovi imaju jasan stav kada je u pitanju ulazak u Superligu. Oni zbog novca imaju nameru da uđu u ovu ligu, ako se ista kreira, ali navijači ne žele to da dopuste.

Porodica na čelu sa Malkolmom Glejzerom počela je da kupuje deonice Junajteda 2003. godine, a od 2005. su većinski vlasnici kluba.

Foto: Profimedia

Trenutno poseduju čak 98 procenata deonica kluba, a preostala dva procenta pripadaju sada već bivšem direktoru kluba Edu Vudvordu koji je dao otkaz nakon protesta zbog skandala sa Superligom.

Mančester je od dolaska porodice Glejzer pet puta osvojio Premijer ligu, ali klub je bez titule već osmu sezonu, a bez ijednog trofeja od 2017.

Deo navijača se 2005. čak odmetnuo i osnovao FK Junajted iz Mančestera, smatrajući da je pravi klub nestao otkako je u rukama Glejzera.

foto: EPA/Simon Bellis

Navijači sve više gube strpljenje sa vlasnicima. Sada su ponovo podigli glas i svim silama žele promene u svom klubu.

foto: EPA/Simon Bellis

Izvor: Espreso