Prati nas na društvenim mrežama

Fudbal

“NE ZNAM ČEMU SVE OVO, NISAM UOPŠTE UPUĆEN!” Prvi Srbin u ekipi Kosova U NEVERICI zbog reči koje je čuo na svoj račun

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Sedamnaestogodišnji Ilija Ivić, fudbaler Fljamurtarija koji je prihvatio poziv selekcije tzv. Kosova, već danima sluša i čita kako se njegovo ime “provlači” u različitim kontekstima.

Momak rođen u Prištini biće prvi fudbaler srpskog porekla u nekoj selekciji ove reprezentacije, a posle cele zbrke koja je nastala, glavni akter ove priče otkrio je da mu nije jasno zbog čega se njegovo ime toliko spominje prethodnih dana.

– Mene u životu trenutno zanima samo fudbal, igram ovde već tri godine i nemam nikakvih problema. Ne znam čemu uopšte ovo i zašto se priča o tome, nisam uopšte upućen – rekao je danas tokom treninga u Prištini Ilija Ivić za “Glas Amerike”.

FOTO: FACEBOOK / TELEGRAFI SPORT / SCREENSHOT


Arbnor Morina, sportski direktor Fudbalskog kluba Fljamurtari, istakao je da je Ilija jedan od najtalentovanijih mladih igrača na tzv. Kosovu, a kao i mladi fudbaler, ne razume zašto je odluka Ivića napravila toliku pometnju.

– Imao sam tu sreću da sam igrao u slavnim ekipama bivše Jugoslavije. Bio sam kapiten kluba na kraju i tako dalje. Igrao sam i za reprezentaciju, ali nikada nije bilo takvih pritisaka da jedan momak ne može da se bavi onime što mu je san. Tako da mislim da je to pogrešno, veoma pogrešno,jer ako u parlamentu ima Srba koji su poslanici, ako ima ministara u Vladi,onda zašto smeta jedan momak koji se bavi fudbalom? Mislim da nije u redu, jer na kraju krajeva svi govorimo da politika ne sme da se meša u sport, a sad je ovo izgleda direktno mešanje u sport – poručio je Morin, takođe za “Glas Amerike”.