Prati nas na društvenim mrežama

Domaći fudbal

NI NASTIĆ, NI JEVREMOVIĆ: Stiven Godfri je Zvezdin prvi pik da nasledi Milana Rodića!

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Foto: FK Crvena zvezda

Ne toliko poznato ime za naše fudbalske prilike


Izgleda da ni Nastić, ni Jevremović, nego Stefan Godfri!

Izvestili smo jutros kako Crvena zvezda intenzivno traga za levim bekom koji bi bio konkurencija, ali i zamena Milanu Rodiću, a sada “Mozzartsport” javlja i koji je prvi pik crveno-belih za tu poziciju u zimskom prelaznom roku.

Izgleda da levi bek Javora nije prošao filter posle temeljnog skautinga, da ima falinke u defanzivnom delu, dok je čini se Nastić u ovom trenutku preskup i BATE ne bi hteo da ga pusti tek tako, pa je izbor pao na drugog igrača koji igra u Belorusiji.

U pitanju je nigerijski internacionalac koji je član Isloča iz Minska. Skauting služba Crvene zvezde je momka rođenog 2000. godine zapazila još prošle sezone, i dugo ga držala na oku. Opšte mišljenje je da Gofri može da ispuni zahteve Dejana Stankovića.

Pored Crvene zvezde ambiciju da angažuje nigerijskog beka imao je i tamošnji šampion BATE Borisov, ali menadžerski tim Stefana Godfrija veruje da je došlo vreme za iskorak u karijeri. Odnosno da u Belorusiji Godfri ne može da napreduje.

Ono što je najveća prepreka jeste što bi zauzimao mesto stranca, a na Marakani je trenutno prevelika gužva u igračkom kadru što se tiče inostranih fudbalera.

Stefan Godfri ima ugovor sa Isločom do decembra naredne godine. Crveno-beli bi bili prinuđeni da plaćaju obeštećenje od 250.000 evra koliko u ovom trenutku traži taj klub, dok je ideja ljudi u Ljutice Bogdana da ove zime dovode igrače bez obeštećenja.

Pored njih za Nigerijca je zainteresovan i šampion Mađarske, Ferencvaroš, koji je u finansijski povoljnijem položaju trenutno posle učešća u Ligi šampiona.

Izvor: Espreso