Prati nas na društvenim mrežama

Fudbal

NOVI LOGO PODELIO NAVIJAČE, MATERACI PROZIVA GRADSKOG RIVALA: Kada odete van Italije, Inter predstavlja Milano!

SPORTSKI PORTAL

Objavljeno

-

Foto: EPA/Jagadeesh NV

Materacijeva izjava će sasvim sigurno proizvesti brojne reakcije navijača i članova gradskog rivala


Inter iz Milana je danas predstavio novi, redizajnirani i pojednostavljeni logo i grb s kojim će ovaj tim ući u novu eru u svojoj istoriji.

– Ovo je obnova stila i izražaja, nešto što će pomoći klubu da se otvori novim perspektivama: inovacija, strast i uključivost su vrednosti koje će oblikovati ovo putovanje. Novi logo zadržava vrednosti Intera dok se istovremeno fokusira na samo dva elementa: I za Internacionale i M za Milano – objavili su iz Intera.

Logo se nije dopao svima, bilo je i dosta kritika, a legendarni štoper “Neroazura” Marko Materaci takođe je dao komentar na velike vizuelne promene zaštitnog znaku kluba.

– Novi Interov logo je otelotvorenje duha prve ekipe u Milanu. Poštujem FK Milan koji je toliko toga napravio u Evropi, ali kada odete izvan Italije, grad Milano predstavlja Inter – kazao je Materaci a izjava stvarno nema mnogo smilsa kad imamo u vidu da je Milan osvojio sedam titula prvaka Evrope (više nego ijedan drugi italijanski klub), a Inter ima tri. Oba kluba imaju po 18 trofeja nacionalnog prvaka.

Kontroverzni Materaci se nedavno “zakačio” i sa legendom Juventusa Pavelom Nedvedom upravo u toj želji da dokaže veličinu kluba za koji je igrao i s kojim je osvajao i Seriju A i Kup i Ligu šampiona…

Materacijeva izjava će sasvim sigurno proizvesti brojne reakcije navijača i članova gradskog rivala.

Izvor: Espreso