Prati nas na društvenim mrežama

Fudbal

NOVI RASISTIČKI ISPAD U ITALIJI: Na meti uvreda se sada našao napadač Juventusa!

Objavljeno

-

Foto: EPA/Christophe Petit Tesson

Ne treba zaboraviti da su navijači Fjorentine pre nekoliko dana napadali Dušana Vlahovića nazivajući ga „ciganinom“


Nešto se dešava u Italiji, pošto ovoliko rasističkih ispada na stadionu, tačnije, na raznim stadionima, do sada nije bilo.

Kako je objavila rimska Republika i potkrepila priču video dokazom, poslednja meta napada na rasnoj osnovi bio je Mojze Ken, napadač Juventusa, kojeg su minulog vikenda navijači Rome provocirali oponašanjem majmunskih krika.

Ovo nije prvi put da Ken trpi uvrede zbog boje kože, isto mu se desilo 2019. kada je sa Juventusom igrao u gostima protiv Kaljarija.

Inače, samo u poslednjih nekoliko dana rasistički ispadi su se desili prema igraču Intera Damfrisu, kojeg su provocirali fanovi Lacija, tokom meča Fjorentina – Napoli na isti način je vređan Kulibali, kao i igrač Milana Manjan na susretu sa Juventusom.

Ne treba zaboraviti da su navijači Fjorentine pre nekoliko dana napadali Dušana Vlahovića nazivajući ga „ciganinom“.

Nešto se čudno dešava u Italiji…

Izvor: Espreso

Advertisement

———-

———-
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Domaći fudbal

VELIKA ČAST ZA SRPSKI FUDBAL: FSS među kandidatima za dobijanje UEFINOG Oskara!

Objavljeno

-

Foto: Pixabay

Za svaku od osam nagrada novinovane su po tri članice UEFA, a glavni konkurenti naše zemlje su Holandija i Poljska


U čast strateških aktivnosti koje su doprinele razvoju fudbala, u petak 3. decembra biće održana UEFA GROW ceremonija dodela nagrada za projekte van terena iz cele Evrope!

Svoje mesto na ceremoniji zauzeće i Fudbalski savez Srbije koji prvi put u istoriji učestvuje u biranju za nagradu koju UEFA smatra Oskarom za razvoj fudbala i samim tim je najprestižnija kada se radi o nagradama van terena.

UEFA je primila rekordnih 150 prijava od strane 43 asocijacije (ukopno ih ima 55) koje će se takmičiti za dobijanje nagrada u osam kategorija. To samo znači da je ovo znak odličnog rada i strateškog napretka širom Evrope, takođe i u Srbiji gde je FSS učešće uzeo sa kampanjom „Fudbal je za devojčice.“

Ukoliko Srbija osvoji nagradu, a u užem je izboru za nju, to bi značilo da bi se FSS pozicionirao na mapu uspešnih saveza i istovremeno bi se otvorila vrata za nove projekte UEFA. Važno je napomenuti i to da se ova „akcija“ ne odnosi samo na ženski fudbal, već je u pitanju jedna od najboljih fudbalskih kampanja.

Za svaku od osam nagrada novinovane su po tri članice UEFA, a glavni konkurenti naše zemlje su Holandija i Poljska. Ovim putem trebalo bi ohvaliti i marketing i PR tim FSS koji su od jedne krajnje neinteresantne teme za javnost napravili veliki uspeh za samo tri meseca. Postavlja se pitanje šta bi uradili sa mnogo više vremena i sa temama koje su i te kako zanimljive pomenutoj javnosti?!

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

U trendu