Prati nas na društvenim mrežama

Fudbal

“OBRAĆAM VAM SE KAO SIN I OTAC, NE KAO FUDBALER…” Povodom korona virusa se oglasio Kristijano Ronaldo i poslao poruku KOJU HILJADE LJUDI DELI!

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Kristijano Ronaldo, petostruki dobitnik Zlatne lopte, nagrade za najboljeg fudbalera sveta, na vrlo snažan način obratio se svetskoj javnosti povodom pandemije Covid-19 tipa korona virusa.

Ronaldo, koji se nalazi u Portugalu, izolovan u kući sa bazenom na krovu i pogledom na okean, rešio je da na sledeći način poruči svima šta misli o aktuelnoj situaciji, koja je pogodila i njegov klub, imajući u vidu da mu je saigrač Danijele Rugani bio pozitivan na testu (baš kao što je to slučaj i sa našim reprezentativcem, Dušanom Vlahovićem, ali i petoricom fudbalera Sampdorije).

Portugalski as je tim povodom objavio sledeće na Tviteru, što je izazvalo hiljade reakcija i više od 19.000 deljanja za manje od dva sata:

“Svet prolazi kroz veoma težak momenat koji zahteva najveću brigu i pažnju od svih nas.

Pričam vam danas ne kao fudbaler, već kao sin, otac, ljudsko biće zabrinuto zbog najnovijeg razvoja situacije koja utiče na ceo svet.

Važno je da svi pratimo savete Svetske zdravstvene organizacije i institucija kako da se nosimo sa ovime što nas je zadesilo.

Zaštita ljudskog života mora da bude iznad svih drugih interesa.


Voleo bih da mogu da utešim sve one koji su izgubili svoje bližnje, a solidarnost imam za sve one koji se bore sa virusom, kao moj saigrač Danijele Rugani, dok moju stalnu podršku imaju neverovatni profesionalci iz zdravstva koji rizikuju sopstvene živote da bi spasili tuđe.