Prati nas na društvenim mrežama

Fudbal

OD NORVEŠKE SE SPREMAMO ZA ŠKOTE: Tumbaković govorio o remiju sa Turcima

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Foto: MN Press

Naš osnovni cilj je plasman “na Evropsko prvenstvo


Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković rekao je da mu je žao što nije pobedjena Turska, ali je ponovio da je duel sa Škotskom za plasman na Evropsko prvenstvo osnovni cilj.

“Naš osnovni cilj je plasman na Evropsko prvenstvo. Prvi korak smo napravili. Ovo je sve u sklopu što bolje i kvalitetnije pripreme za oni što nas čeka u novembru. Razmišljamo o Škotskoj, priprema za njih je počela još posle Norveške. Sve ćemo učiniti da ostvarimo cilj koji želimo. Ono što se bude dešavalo u preostale dve utakmice je važno, ali je Škotska mnogo važnija”, rekao je Tumbaković za Sportklub.

Srbija je igrala 2:2 sa Turskom u Ligi nacija, iako je imala dva gola prednosti u Istanbulu.

“Igrali smo vrlo korektno i onda pali. Ima tu mnogo razloga… Osnovni cilj je bio da napravimo pomak i potvrdimo vrednosti koje smo pokazali protiv Norveške. Momci su tih 60 minuta, do prvog primljenog gola, igrali jako korektno. To je nagoveštaj načina i stila igre za koji očekujem da od okupljanja do okupljanja bude sve kvalitetnije”, kazao je Tumbaković.

On je pohvalio reprezentativce Srbije.

“Već se ekipa prepoznaje, momci hoće, žele, disciplinovani smo. Možda bi rezultatski moglo da bude bolje. Ne mogu da budem nezadovoljan, ali opet mi je žao što nismo ostvarili rezultat”, istakao je Tumbaković.

Duel Srbije i Škotske u baražu za Evropsko prvenstvo igraće se 12. novembra.

Posle toga će 15. i 18. novembra Srbija igrati poslednje dve utakmice u Ligi nacija, protiv Madjarske i Rusije.

Srpski fudbaler Filip Djuričić rekao je da žali zbog ispuštene pobede večeras protiv Turske, ali da se vidi pomak u odnosu prema igri i da je reprezentacija na pravom putu pred najvažniju utakmicu sa Škotskom.

“Igrali smo dobro, nastavili ritam u kom smo bili protiv Norveške. Ostaje žal zbog toga što nismo pobedili, ali vidi se pomak, pre svega u odnosu. Na pravom smo putu, ova izgubljena dva boda treba da nam posluži kao škola za ono što dolazi. Imamo kvalitet i mislim da ljudi počinju polako da veruju u nas, što je najbitnije”, rekao je Djuričić za Sportklub posle utakmice u Istanbulu.

Reprezentacija Srbije je igrala 2:2 sa Turskom u Istanbulu, iako je vodila sa 2:0 u Ligi nacija.

Upitan za svoje izdanje, Djuričić je kazao da je tim najbitniji.

“Ovo je reprezentacija i pojedinac je manje bitan. drago mi je zbog toga što sam se nametnuo. Zadovoljan sam kako sam igrao, iako sam za nijansu mogao bolje. Bitno je da idemo korak po korak i da dodjemo do željene forme kada bude najbitnije, a to je protiv Škotske”, kazao je Djuričić.

Srbiji 12. novembra sledi utakmica protiv Škotske u Beogradu, u baražu za Evropsko prvenstvo.

Izvor: Espreso