Prati nas na društvenim mrežama

Evropske lige

ODBACILI IM ŽALBU, A SMANJILI KAZNU?! Sad više nisu u minusu sa bodovima!

Sportski Portal

Objavljeno

-

Foto: EPA/Peter Powell

Prema pravilima profitabilnosti i održivosti Engleske fudbalske lige klubovima je dozvoljeno da izgube 39 miliona funti tokom trogodišnjeg perioda


Šefild Venzdeju je smanjena kazna oduzimanja bodova sa 12 na šest.

Nezavisno veće je odbacilo žalbu kluba u vezi sa pitanjima koja se tiču prodaje stadiona i razmatranja sankcija, a nisu se složili ni sa argumentima da oduzimanje bodova nije trebalo da bude izrečeno, saopštila je Engleska fudbalska liga, preneo je Bi-Bi-Si.

Veće je ipak odlučilo da kaznu klubu umanji, pa se sada umesto 12 klubu oduzima šest bodova.

Klub je optužen prošle godine da je prodao stadion svom vlasniku Dejfonu Čansiriju i da je time ostvarena dobit od 2,5 miliona funti pre oporezivanja, pošto su ta sredstva uključili u finansijske izveštaje za period koji se završava u julu 2018. godine.

Bez toga, prijavili bi gubitak pre oporezivanja od 35,4 miliona funti.

Prema pravilima profitabilnosti i održivosti Engleske fudbalske lige klubovima je dozvoljeno da izgube 39 miliona funti tokom trogodišnjeg perioda.

Šefild Venzdej je prvi klub koji je kažnjen zbog toga što je prodaju svog stadiona uvrstio na svoj račun, dok su ekipe Derbija, Aston Vile i Redinga takođe bile pod nadzorom zbog sličnih transkacija.

Ekipa Šefild Venzdeja sada ima pet bodova u Čempionšipu i nalazi se na poslednjem mestu na tabeli.

Izvor: Espreso