Prati nas na društvenim mrežama

Fudbal

Partizan proslavio rođendan

Sportski Portal

Objavljeno

-

JSD Partizan proslavilo je večeras 74. rođendan u SC Teleoptik dodeljivanjem nagrada najboljim pojedincima i ekipama.

Nagrade najuspešnim dodelio je predsednik Partizana Milorad Vučelić, koji se zahvalio fudbalskom i košarkaškog klubu na pobedama protiv Astane i Venecije, rekavši da su to neposredni darovi za 74. rođendan.

– Pre 74. godine partizanski narodno-oslodobilački i antifašistički generali su osnovali fudbalski klub i sportsko društvo Partizan. Oni si nakon svoje veličanstvene pobede s takvim neprijateljem kao što je bio fašizam, našli za shodno da u prvim svojim trenucima predaha osnuju sportsko društvo. Partizan je u ovih 74 godine prožet pobedama na našim i međunarodnim takmičenjima. I onda kada klonemo i klecnemo mi u pomoć pozovemo 30.000 dečaka i devojčica koji su zalog za buduće pobede. Trudimo se da budemo dostojni pobeda, a u poraz da čestitamo protivniku. Živeo Partizan i napred Partizan, rekao je Vučelić, prenosi Tanjug.

Najuspešniji seniorski sportista crno-belih je rvač Aleksa Erski, dok je za najbolju sportstkinju izabrana strelkinja Andrea Arsović. Nagrada za najuspešniju mušku seniorsku ekipu dodeljena je kuglaškom klubu, dok najbolja ženska ekipa dolazi iz kluba dizača tegova.

Nagrada „Milan Gale Muškatirović“ dodeljena je rukometašu Ivanu Mićiću. Najuspešniji trener je Nebojsa Jovanović iz Biciklističkog kluba crno-belih.

Najuspešniji amaterski radnik JSD Partizan je Zoran Dragović (Kuglaški klub), najuspešniji radnik radne zajednice JSD Partizan je Vladimir Dobrijević, posebno priznanje uručeno je džudisti Aleksandru Rajčiću za osvojenu bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za kadete.

Dodeljenasu i priznanja klubovima ekipnim prvacima i osvajačima Kupa, u seniorskoj konkurenciji:

– Karate klubu (ženskoj ekipi) za osvojeno Prvenstvo Srbije;

– Klubu dizača tegova (ženskoj ekipi), za osvojeno Prvenstvo Srbije;

– Košarkaškom klubu, za osvojen Kup Srbije;

– Kuglaškom klubu, za osvojeno Prvenstvo i Kup Srbije;

– Rvačkom klubu, za osvojen Kup Srbije;

– Fudbalskom klubu, za osvojen Kup Srbije

– Veslačkom klubu za osvojeno Prvenstvo Srbije.