Prati nas na društvenim mrežama

Domaći fudbal

OTKRIVAMO Šta povezuje Nedića i Crvenu zvezdu?

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Mnoge navijače Crvene zvezde je neprijatno iznenadilo dovođenje Novaka Nedića u vezu sa njihovim voljenim klubom. Generalni sekretar Vlade Srbije je putovao sa crveno-belima u Helsinki, a potom se i učlanio u Zvezdu, što ne bi bilo sporno da on nekada nije bio potpredsednik Partizana.

Zbog toga je žestoko kritikovan na društvenim mrežama od strane Zvezdinih navijača, a ekspresno je stiglo i šturo saopštenje kluba da se on samoinicijatuvno isčlanio. Međutim, šta je uopšte Nedić radio u Zvezdi?

Njegova moguća saradnja sa čelnicima šampiona Srbije se može dovesti u vezu sa jednim letošnjim transferom. Naime, dok je još bio u Partizanu, Nedić je započeo saradnju sa menadžerskom agencijom “International Sports Office”, koja je osnovana u januaru 2015. godine. Vlasnici agencije su nekadašnji fudbaler srpskih i inostranih klubova Branko Radovanović i njegov poslovni partner Dejan Grgić.

Oni su odmah postali zastupnici, tada 16-godišnjeg napadača Partizana Dušana Vlahovića, a dve nedelje posle osnivanja agencije mladi fudbaler je potpisao profesionalni ugovor sa crno-belima.

U februaru te godine je Vlahović debitovao za Partizan i tako postao najmlađi debitant u istoriji kluba iz Humske, a kasnije je posredstvom pomenute agencije mladi centarfor prešao u Fjorentinu za obeštećenje nešto manje od 2.000.000 evra.

Da je Nedić doveo Radovanovića i Grgića u Partizan potvrdio je i generalni direktor crno-belih Miloš Vazura, koji je inače kum Novaka Nedića. On je tom prilikom istakao da ga ne zanima ko posreduje transferima Partizanovih igrača dokle god novac od transfera ostaje u klupskoj kasi.

Pitate se kakve veze ima transfer Dušana Vlahovića sa Crvenom zvezdom? Agencija “International Sports Office” je ovog leta posredovala u transferu 18-godišnjeg napadača Dejana Joveljića iz Zvezde u Ajntraht, za samo 4.000.000 evra. Možda se upravo u tom transferu može pronaći razlog zašto je Nedić putovao sa Zvezdinim čelnicima u Finsku.

“International Sports Office” između ostalih, zastupaju i Nemanju Radonjića, Radovana Pankova, Svetozara Markovića, Zlatana Šehovića, Jovana Kokira, ali i novo pojačanje Čukaričkog iz Real Madrida, Minka Pitersa.