Prati nas na društvenim mrežama

Evropski kupovi

PARI SEN ŽERMEN PRVAK EVROPE! Zvuči nelogično, ali bi moglo da bude istinito

SPORTSKI PORTAL

Objavljeno

-

Foto: EPA/Valentin Flauraud

UEFA će učiniti sve da zaštiti svoj integritet i žestoko kazni “odmetnike” te užurbano radi na narednim koracima nakon ozvaničenja Superlige


Koliko su ljuti čelnici UEFA-e govori podatak da ozbiljno razmišljaju i o najradikalnijem mogućem scenariju nakon formiranja Superlige.

Svetski mediji su puni raznih informacija nakon što je 12 klubova odlučilo da formira zasebno takmičenje i tako izazove tektonske poremećaje u fudbalskom svetu.

UEFA će učiniti sve da zaštiti svoj integritet i žestoko kazni “odmetnike” te užurbano radi na narednim koracima nakon ozvaničenja Superlige.

Već su stigle pretnje da će klubovi biti izbačeni iz nacionalnih prvenstva te da igrači 12 “odmetnika” više neće moći igrati za reprezentacije i da mogu zaboraviti na evropska i svetska prvenstva.

Međutim, ozbiljno se priča i o najradikalnijem mogućem potezu prema kojem bi svih 12 klubova bilo odmah izbačeno iz evropskih takmičenja za ovu sezonu. To znači da bi praktično već bio poznat prvak Evrope.

Polufinalisti Čelsi, Real Madrid i Mančester siti su članovi Superlige, što bi Pari Sen Žermenu koji je čvrsto stao protiv ovog predloga, praktično donelo ovaj trofej u ruke.

Slično je i u Ligi Evropa gde bi Viljareal i Roma zaplovili u finale nakon eventualnog izbacivanja drugih polufinalista, Arsenala i Mančester junajteda.

Takođe bi se naredilo da Barselona, Milan, Real Madrid, Liverpul i Milan sa dresova uklone “UEFA-ine bedževe časti” koje nose klubovi sa najmanje četiri osvojene Lige šampiona.


OGLASILA SE I ZVEZDA POVODOM OSNIVANJA SUPERLIGE: Terzić – Čekamo konačan stav UEFA-e!

Izvor: Espreso