Prati nas na društvenim mrežama

Fudbal

Parisko čudo – Srbin “Rajko” srušio sve rekorde!

Radoslav Rackov

Objavljeno

-

Tema dana u Francuskoj svakako pobeda Remsa protiv šampiona. Heroj, Predrag Rajković!

Golman srpske reprezentacije ušao je u istoriju francuskog fudbala.

Ne samo zbog pobede svog Remsa nad Pari Sen Žermenom, to je prvi trijumf nekadašnjeg vicešampiona Evrope i dominantnog kluba u Francuskoj pedesetih godina, još od 1975.

Rems je slavio sa 2:0, Rajković sačuvao mrežu, prvi golman od maja 2018. dakle godinu i po dana, kome je to pošlo za rukom. Ovde se računaju sva takmičenja, ne samo domaći šampionat u kome je PSŽ dominantan.

Kako brani Rajković ove sezone neka posvedoči i činjenica da je u sedam mečeva kapitulirao dva puta, Rems je na osmom mestu na kome je završio prošlu sezonu.

Rajković je inače počeo svih sedam utakmica za Rems, pet puta je njegova mreža ostala netaknuta. Jedini golman u vodećim ligama koji je primio manje golova je Slovenac Handanović iz Intera.

U sedam mečeva Rajković je odbranio 20 šuteva, od toga su 12 bili u kaznenom prostoru. Bio je enigma, osim za PSŽ i za napadače Monaka, Marseja i Lila. Parižani su, recimo i to 63 utakmice u nizu pogodili mrežu rivala kod kuće, dakle strašan niz je zaustavljen.

“I sve to za 3 miliona evra”, pišu od jutros francuski mediji, smatrajući da je sa kupovinom Rajkovića napravljen strašan posao.

U medijima Rajković je dobio visoku ocene, frustrirao je i Di Mariju u finišu meča, sprečio da se domaćin vrati u meč.

Očigledno, Srbija je dobila golmana za narednu deceniju!