Prati nas na društvenim mrežama

Evropske lige

Policija u Severnoj Makedoniji uhapsila sedmoricu na fudbalskoj utakmici

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Policija u Ohridu je potvrdila da je uhapsila osam navijača fudbalskog trećeligaša iz sela Volino, zbog suprotstavljanja policajcima kada su pokušali da privedu jednog od njih, koji je nezadovoljan suđenjem, hteo da tuče arbitra.

Kako se navodi u saopštenju, gužvu na utakmici fudbalskih klubova Volino iz istoimenog sela u opštini Debrca i Crno buki iz Bitolja u trećoj ligi Severne Makedonije izazvao je jedan navijač Volina kluba, koji je “nezadovoljan odlukom sudije ušao na teren da bi ga napao”.

Policajci su odmah intervenisali, ali je nezadovoljni 47-godišnji navijač tima iz sela Volino pružio otpor, a njegovo hapšenje na terenu i odvođenje sprečavalo je 10 navijača istog tima, od kojih je sedam privedeno, dok su trojica uspeli da pobegnu.

Za trojicom navijača koji su učestvovali u sprečavanju policajaca da rade svoj posao se i dalje traga, a o neredu na utakmici trećeligaša, koji se dogodio u nedelju oko 17 časova, obavešten je i tužilac koji će podneti odgovarajuću prijavu.

Prema lokalnom portalu Ohrid njuz, meštani sela Volini, nezadovoljni reakcijom policije, prvo su zatvorili put, a zatim protestovali ispred policije u Ohridu, gde su uhapšeni navijači Volina bili odvedeni. Privedeni navijači kasnije su pušteni na slobodu.