Prati nas na društvenim mrežama

Domaći fudbal

“POTERAO NAS NEKI MALER U PARTIZANU”: Golman crno-belih traži strpljenje navijača!

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Foto: Stojan Maleš

“Ovo je sada, kao kada se rasturi mozak da bi se sve složilo kako treba u još lepšu sliku”.


Vladimir Stojković je na četrdesetak minuta pred početak meča Partizana i Mačve osetio je simptome korona virusa, pa je umesto njega počeo Nemanja Stevanović.

Nije očekivao da će tog dana obući rukavice, ali golmanski posao je takav – moraš uvek biti spreman.

“Uvek se radujem kad stanem na gol. Dešavalo se do sada da mnogo puta i uđem nezagrejan, ali jednostavno verujem u sebe, svoj rad i kad god mi se ukaže prilika ja ću je iskoristiti”, naveo je golman Stevanović za zvanični sajt kluba.

Postoji li neka anegdota sa Stojkovićem? Bez obzira što su praktično “rivali” za mesto u timu, između njih vlada sjajna atmosfera…

“Kada se Stojke (prim.aut Vladimir Stojković) povredio tokom polufinala Kupa Srbije koju smo igrali sa ‘večitim’ rivalom ja sam morao da uđem. Kada sam prolazio pored šefa Miloševića video sam da me gleda i traži očima potvrdu da mogu. Ja sam zaista uvek siguran u sebe i samo sam se nasmejao i namignuo mu u prolazu, kao znak da ne brine ništa”.

NAVIJAČI
“Drago mi je da me navijači vole i podržavaju. Nažalost, sada ih nema, pa sam aplauz dobio od zaposlenih u klubu, novinara i igrača koji nisu bili u protokolu. Osetio sam to posebno kada sam ovog leta zamalo napustio Humsku. Zaista dajem 300% i mislim da to oni prepoznaju. Znate dobro da sam i sa klupe dobijao žute i crvene kartone zbog rasprave tokom utakmice kada sam mislio da smo bili oštećeni, tako da oni prepoznaju moju ljubav prema Partizanu”.
U susretu protiv Mačve je uspeo da sačuva mrežu, a na kraju je golmanima svejedno da li je to učinio Stojković, Popović ili Stevanović.

“Stojke i ja se baš družimo, odlično smo drugari i svi uz Popa (prim. aut. Aleksandrar Popović) imamo za cilj da mreža Partizana ostane mirna. On je naš kapiten i uvek je uz nas i kad brani i kad ne brani. Žao mi je što je dobio Kovid, kao što bi nam bilo žao da se to desilo bilo kome od nas. Kada je medicinska služba definitivno donela odluku da Stojke ne može da nastupa, a to je bilo nekih 10 min pred zagrevanje, bez razmišljanja sam bio spreman. Ja sam zaista bio strpljiv, uvek sam verovao u sebe i drago mi je da sam do sada uvek opravdao poverenje. Naravno i golman primi gol, sve je to normalno, ali se trudimo da tih golova bude što manje”.

Dolaskom novog trenera menjaju se golmani?

“Takođe, svi mnogo više učestvujemo u radu sa ekipom što mi se posebno dopada. Ali, ovom prilikom moram da pozdravim našeg trenera golmana Nemanju Jovšića uz kojeg sam mnogo napredovao, posebno kad je reč o nekim taktičkim detaljima”, kazao je Stevanović.

Može li Partizan da vrati svoju slavu?

“Naravno! Ovo su velika iskušenja za nas, ali videćete izaćićemo jači! Neki maler nas poterao, od povreda do bolesti igrača. Dajte nam samo malo vremena da sve dođe na svoje mesto. Ovo je sada, kao kada se rasturi mozak da bi se sve složilo kako treba u još lepšu sliku”.

Autor: Mondo