Prati nas na društvenim mrežama

Fudbal

PREDSEDNIK ARISA O GARSIJI: Hoću tog igrača, ali je Zvezda negativna!

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Foto: Printscreen

Igrač i Aris su se dogovorili, ali crveno-beli ne odustaju od traženog obeštećenja


Potencijali transfer Matea Garsije i odlazak iz Crvene zvezde pretvorio se u pravu letnju sapunicu. Crveno-beli su bili spremni da argentinsko krilo prodaju u Rasing za 2,5 miliona evra, ali je strelac gola protiv Jang Bojsa odbacio mogućnost da se vrati u otadžbinu… Počeo je pravi rat živaca, pošto Garsija ima otvoreni poziv iz Grčke.

Aris je voljan da u svoje redove vrati Garsiju, ali iza celog posla se krije Olimpijakos. Međutim, Grci nude malo novca, svega 1,5 miliona evra, što je za 700 hiljada evra manje od cifre koju je uložila u Garsiju prošlog leta.

Zvezda je ubeđena da će izvući 2,2 miliona evra i spremna je da čeka do septembra kako bi dobila pomenutu cifru. Grci ne odustaju što je priznao predsednik Arisa Teodoros Karapidis.

– Pokušavamo da dovedemo Matea Garsiju. Pričali smo sa Zvezdom, oni su bili negativni po tom pitanju. Igrač hoće da dođe i neću da kažem više o tome jer smo u pregovorima – poručio je prvi čovek Arisa.

Nezvanično, Aris je uz pomoć Olimpijakosa bio spreman da ponudi najviše 1,5 miliona evra i 30 odsto od naredne prodaje. Na Marakani su odbili takvu mogućnost.

– Aris i Olimpiakos? Da li je loše kada su nam pozicije iste? Ne vidim u tome ništa loše. Prošle godine smo bili protiv Olimpijakosa na glasanju, branio sam interese Arisa. Zainteresovan sam da dovedem dobre igrače u Aris čak iako su iz AEK-a, PAOK-a i Olimpijakosa. Zašto da ne pričamo o savezništvu PAOK-a, AEK-a i Panatinaikosa. Mnogo puta su njihovi stavovi identični, a to govori da su saveznici – dodao je Karapidis.

Izvor: Espreso